RAM artırmak FPS düşmesini engeller mi?

Belki RAM'den değildir.
Sıcaklık değerlerine baktınız mı hiç?
Benimde vardı öyle bir laptopum ram arttırmak harita açılış hızından başka bir şeyi değiştirmedi.

1. Ram'in dolu olursa darboğaz yapar.
2. Windows 10 ve üzerinde HDD İle oynuyorsan online oyunları yine FPS düşmesi yapar.

Linux'ta CS:GO 3.2 GB Ram ile hiç ram darboğazı olmuyor ve FPS düşmüyor. HDD ile de online oyunlar oynadım çok güzel oynatıyor.

Oyunda iken arka planda program açıldığı zaman, Steam üzerinden bir arkadaşım ile mesajlaştığım zaman (onlar bana davet attıklarında açılan sohbet kutusu da dahildir) ya da FACEIT sayfasına giriş yaptığım zaman (söz konusu sayfa 1 GB üzeri bellek tüketiyor) FPS düşmesi yiyorum (Spotify gibi 200-400 arası bellek tüketen sayfalar arkada açık olunca ise FPS düşüşü yaşanmıyor). Bilgisayarımın 10 aya yakın bir süredir temizliğini ve termal bakımını gerçekleştirmeye fırsat bulamadım. Fakat geçmişte temizlediğim zamanda bile bu kadar yoğun olmasa da nadiren FPS düşüşü olabiliyordu. Yakın zamanda temizleyeceğim ve o sırada da ekstra 8 GB bellek artırıp bu durumdan tamamiyle kurtulmak istiyorum. Bu iyi bir fikir midir? İşlemci ve grafik kartının yeterli olduğunu düşünüyorum çünkü normal halde 200 ve üzeri bir FPS almaktayım.

Sizin için en iyi seçenek RAM eklemesi yapmak gibi duruyor.

Tabii ki de performans artırır drop falan yiyorsanız yukseltmenizi oneririm.

Ram arttırımı , temizlik ve termal bakımla sorununuz çözülecek gibi duruyor.
Eğer işin işine fan sesi dahil oluyorsa kesin olmamakla birlikte büyük ihtimalle işlemciniz de ısınıyordur termal macun değişimi yapıp temizlemenizi öneririm.

MSI Afterburner programını, sıcaklık ve kullanım değerlerini görmek için defalarca kez CS:GO'da çalıştırmayı denedim fakat başaramadım. Sebebi 3. parti yazılımların engellendiği gereksinimiymiş. Bu sebepten ötürü sıcaklıkları göremiyorum. Ne yazık ki durum bahsettiğimden ibaret.

Sistemde 1 TB HDD bulunmakta. FPS'yi serbest bırakınca yani 200'lere çıkınca, yine FPS düşüşü söz konusu oluyor.

Sistemde 1 TB HDD bulunmakta. FPS'yi serbest bırakınca yani 200'lere çıkınca, yine FPS düşüşü söz konusu oluyor.
Windows 10 ver üzerinde, HDD'de online oyun oynarsan eğer FPS düşüşleri çok olur. Özellikle bir olay olduğu an FPS aniden düşer geri çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…