RAM eklemek sorununuzu çözecektir. Eğer RAM kullanımı artmadan da drop giriyorsa o zaman işlemciye de bakmak gerekebilir.
RAM için aynı marka, model ve frekansta olması sizin yararınıza olur. Bulunamazsa bütçeyi bir tık arttırıp 2x8 anakartın desteklediği daha yüksek frekansta RAM eklemesi yapmak iyi olacaktır.
Siz yine de Chrome vs. açıkken işlemcinin sıcaklık ve kullanımını da izleyin.
Oyunda iken arka planda program açıldığı zaman, Steam üzerinden bir arkadaşım ile mesajlaştığım zaman (onlar bana davet attıklarında açılan sohbet kutusu da dahildir) ya da FACEIT sayfasına giriş yaptığım zaman (söz konusu sayfa 1 GB üzeri bellek tüketiyor) FPS düşmesi yiyorum (Spotify gibi 200-400 arası bellek tüketen sayfalar arkada açık olunca ise FPS düşüşü yaşanmıyor). Bilgisayarımın 10 aya yakın bir süredir temizliğini ve termal bakımını gerçekleştirmeye fırsat bulamadım. Fakat geçmişte temizlediğim zamanda bile bu kadar yoğun olmasa da nadiren FPS düşüşü olabiliyordu. Yakın zamanda temizleyeceğim ve o sırada da ekstra 8 GB bellek artırıp bu durumdan tamamiyle kurtulmak istiyorum. Bu iyi bir fikir midir? İşlemci ve grafik kartının yeterli olduğunu düşünüyorum çünkü normal halde 200 ve üzeri bir FPS almaktayım.
Ram arttırımı , temizlik ve termal bakımla sorununuz çözülecek gibi duruyor.Oyunda iken arka planda program açıldığı zaman, Steam üzerinden bir arkadaşım ile mesajlaştığım zaman (onlar bana davet attıklarında açılan sohbet kutusu da dahildir) ya da FACEIT sayfasına giriş yaptığım zaman (söz konusu sayfa 1 GB üzeri bellek tüketiyor) FPS düşmesi yiyorum (Spotify gibi 200-400 arası bellek tüketen sayfalar arkada açık olunca ise FPS düşüşü yaşanmıyor). Bilgisayarımın 10 aya yakın bir süredir temizliğini ve termal bakımını gerçekleştirmeye fırsat bulamadım. Fakat geçmişte temizlediğim zamanda bile bu kadar yoğun olmasa da nadiren FPS düşüşü olabiliyordu. Yakın zamanda temizleyeceğim ve o sırada da ekstra 8 GB bellek artırıp bu durumdan tamamiyle kurtulmak istiyorum. Bu iyi bir fikir midir? İşlemci ve grafik kartının yeterli olduğunu düşünüyorum çünkü normal halde 200 ve üzeri bir FPS almaktayım.
Eğer RAM kullanımı 90-95 üzerine çıkıyorsa fazladan RAM takmak performansı tabii ki arttırır.
Ama eğer RAM kullanımı az ise yaptığınız işler ve oynadığınız oyunlarda o zaman çok ufak tefek artışlar dışında artış elde edemezsiniz.
Aklıma bir şey takıldı RAM kullanımı ile fan seslerinin alakasını anlayamadım eğer bakabiliyorsanız fan sesi yükseldiğinde işlemci ve ekran kartı sıcaklarını söyler misiniz?
Hocam CS:GO'da panelin 60 diye 60 kilitlemek mantıklı bir şey degil 200 de kalmasi daha mantıklı cunku ondaki FPS Single oyunda aldığın FPS mantığında degil.
Günümüz sartlarında evet 8 GB RAM yeterli değil gunumuz sartlarına sistemde yeterli değil bellek kullanımından ziyade depolama kullanımınıda oyunda kontrol et SSD yoksa SSD al.
Windows 10 ver üzerinde, HDD'de online oyun oynarsan eğer FPS düşüşleri çok olur. Özellikle bir olay olduğu an FPS aniden düşer geri çıkar.Sistemde 1 TB HDD bulunmakta. FPS'yi serbest bırakınca yani 200'lere çıkınca, yine FPS düşüşü söz konusu oluyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.