M4 Air alacağım. 16-512 mi 24 512 mi karasız kaldım. 8 bin çok fazla bir fark, 60 bin TL'den ucuza 24-512 varsa linkler misiniz?
M4 Air alacağım. 16-512 mi 24 512 mi karasız kaldım. 8 bin çok fazla bir fark, 60 bin TL'den ucuza 24-512 varsa linkler misiniz?
Ne yapacağınıza göre değişir. Basit işler ve günlük kullanım için 16GB, Windows'ta bile fazla zaten. MacOS'un daha çok önbellek biriktirme durumu RAM'i şişiriyor ama genel anlamda 16GB yeterli duruyor. Tabi Photoshop, Video Editör gibi RAM'e yüklenecek işler yapacaksanız her RAM size bir artı.M4 Air alacağım. 16-512 mi 24 512 mi karasız kaldım.
Yani eğer parayı başka bir şeye harcamayacaksanız kulaklık mouse tarzı şeylere yükseltebilirsiniz sonuçta tek seferlik alıyorsunuz.
Ne yapacağınıza göre değişir. Basit işler ve günlük kullanım için 16 GB, Windows'ta bile fazla zaten. MacOS'un daha çok önbellek biriktirme durumu RAM'i şişiriyor ama genel anlamda 16 GB yeterli duruyor. Tabii Photoshop, video editör gibi RAM'e yüklenecek işler yapacaksanız her RAM size bir artı.
RAM kullanımları konusunda bu video ilginç doğrusu:
İşletim sistemi "wired Memory" genellile 3-5GB arası. Uygulamalar ise duruma göre değişiyor.
Genel anlamda macOS, Windows gibi çalışmıyor. Kaç GB RAM varsa tam potansiyel değerlendirmeye çalışıyor.
Ne için kullanılacak?
Kodlama işleriniz ne kadar büyüktür bilemiyorum. Eski deneyimleriniz varsa onlarda ki senaryoları gözden geçirin derim.Kodlama için kullanılacak hocam. Bir de basit UI tasarımları denebilir.
Henüz benimde ilk olacak hocam. Üniversiteye bu sene başladım.Kodlama işleriniz ne kadar büyüktür bilemiyorum. Eski deneyimleriniz varsa onlarda ki senaryoları gözden geçirin derim
Konu hakkında detaylı araştırmanızı öneririm ozaman.Henüz benimde ilk olacak hocam. Üniversiteye bu sene başladım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.