RAM Değişimi Sonrası Görüntü Sorunu

eCCe

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Yeni bilgisayarda kurulum sonrası RAM'ler 2x8GB olmasına rağmen sadece 8GB RAM gözüküyordu. RAM'leri çıkarıp taktım sorun çözülmedi fakat görüntü hala vardı. Sonra RAM slotlarını değiştirdim fakat bu sefer bilgisayarı başlattığımda görüntü gelmedi. (BIOS ekranı da yok) RAM'leri tekrar aynı slotlarına taktım fakat görüntü yine yok. Sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an gözüm kapalı tahmin yürüterekten olayı şöyle öngerebilirim;

Anakartınızın RAM slotlarından biri arızalıydı. Çalışmayan yuvaya takılmıştı.Aşırı voltaj ya da fabrika süreci veya Nakliye işlemi sırasında RAM modülünüz hasar gördü.Dolayısıyla sadece tek modül gözükürken öbürü sessiz kaldı. Siz bu sefer ikisinin yerlerini değiştirince hatalı çalışan RAM yuvaya geldi ama kusurundan dolayı sistem verilerini hafızasına alamadı. Diğer modül ise çalışmayan yuvaya girdiğinden otomatik olarak devre dışı kaldı.

Bütün kurgumu olay örgüsü dışında tutup garantiye gönderilmek de iyi bir fikir olabilir. Ama ilk Dımm soketlere RAM lerin oturduğu sıra önemlidir. Ram yuvaları 4 adetse aralarında 1'er boşluk olacak şekilde monte edilmelidir. Örneğin ilk boşluğa bir modül monte edilince 2. Modül 3. Boşluğa monte edilmelidir. Anakart ve RAM modellerini bilirsek daha iyi yardımcı olabiliriz.

Son düzenleme:
RAM'leri doğru slotlara sıkıca oturtup cmos reset yapın. BIOS default yapın açılacaktır. BIOS'un güncel olduğuna emin olun.
Aida64 ile RAM'leri kontrol edebilirsin tam çalışıp çalışmadığını. X64 sistem kullandığınıza emin olun, hala çalışmıyorsa memtest ile kontrol edin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı