RAM değişimi sonrası PC açılmıyor

hakanolgor

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

Az önce 8x2 RAM'ler yerine aynı marka model 16x2 Dual RAM'leri slota taktım.
RAM'leri takmışken işlemciye trrmal macun da sıktım.
Her şeyi topladım, kasayı kapattım, güç kablosunu taktım, anakarta güç de geliyor çünkü RGB ışığı yanıyor ama Power tuşuna basıyorum ve hiçbir tepki alamıyorum.

Pinlere tornavidayla dokundum açılmadı,
RAM'leri söküp eskilerini taktım açılmadı,
Fişi komple çekip Power tuşuna 6 7 kez bastım statik elektiriği almak için açılmadı,

Sizce sorun nerede olabilir?

Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

Fiziksel olarak hasar verme olasığınız var mı?
Hiç bir yere çarptınız veya anakarttaki bir aksama zarar verdiniz mi?
Hayır zaten hiçbir şey yapmadım,sadece işlenci soğutucusunu söküp termal sıktım, ramleri taktım o kadar.

Açılmayınca, birkaç kez tüm parçaları sök tak yaptım belki oturmamıştır diye, eski ramleri denedim vs ama sonuç yok.

Az önce güç kaynağına şaşe yaptım çalıştı, güç kağnağında sorun yok yani kesin olarak. Zaten anakarta da güç geliyor rgblerden anladığım kadarıyla.

Hayır zaten hiçbir şey yapmadım,sadece işlenci soğutucusunu söküp termal sıktım, ramleri taktım o kadar.

Açılmayınca, birkaç kez tüm parçaları sök tak yaptım belki oturmamıştır diye, eski ramleri denedim vs ama sonuç yok.

Az önce güç kaynağına şaşe yaptım çalıştı, güç kağnağında sorun yok yani kesin olarak. Zaten anakarta da güç geliyor rgblerden anladığım kadarıyla.
  • Donanım takılma veya yerleştirme hatalarından dolayı anakartta kısa devre olabilir. Özellikle işlemciyi yerleştirirken veya RAM'leri takarken dikkatli olmalısınız.
  • Anakart üzerindeki herhangi bir kısa devreyi kontrol etmek için tüm bağlantıları ve bileşenleri çıkarın (RAM, ekran kartı vb.) ve sadece işlemci ve soğutma sistemiyle açmayı deneyin.

• Donanım takılma veya yerleştirme hatalarından dolayı anakartta kısa devre olabilir. Özellikle işlemciyi yerleştirirken veya RAM'leri takarken dikkatli olmalısınız.
  • Anakart üzerindeki herhangi bir kısa devreyi kontrol etmek için tüm bağlantıları ve bileşenleri çıkarın (RAM, ekran kartı vb.) ve sadece işlemci ve soğutma sistemiyle açmayı deneyin.
Dediğiniz gibi her şeyi söktüm, m2ler dahil, ama yine hiçbi trpki yok maalesef.

Merhaba,

Az önce 8x2 RAM'ler yerine aynı marka model 16x2 Dual RAM'leri slota taktım.
RAM'leri takmışken işlemciye trrmal macun da sıktım.
Her şeyi topladım, kasayı kapattım, güç kablosunu taktım, anakarta güç de geliyor çünkü RGB ışığı yanıyor ama Power tuşuna basıyorum ve hiçbir tepki alamıyorum.

Pinlere tornavidayla dokundum açılmadı,
RAM'leri söküp eskilerini taktım açılmadı,
Fişi komple çekip Power tuşuna 6 7 kez bastım statik elektiriği almak için açılmadı,

Sizce sorun nerede olabilir?

Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
Pinlere termal macunu bulaştırmış olabilir misiniz hocam?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı