CPU değişimi sonrası PC açılmıyor

Baran Bulut

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, arkadaşım Gigabyte GA-X58A-UD5 anakart kullanıyor. Bilgisayarında i7 950 işlemci vardı, Xeon X5675 almış, işlemciyi oturtuyor, soğutucuyu da bağlıyor; bilgisayarı açtığında ise Windows açılma ekranına kadar gelip toplar dönerken yani bilgisayar açıldıktan yaklaşık 30 saniye sonra sistem kapanıyor. Bu arada RAM'lerin yanında kırmızı ışık yanıyor ve anakartta FF hata kodu veriyor. Sorun uyumsuzluk kaynaklı mıdır yoksa CPU fazla mı ısınıyor?

Bu listede yer alan işlemcilerin içinde ben sizin taktığınız işlemciyi göremedim. Sorun bundan kaynaklı olabilir. Bence CPU desteğini iyi araştırın. Sorun buradan kaynaklı diye düşünüyorum.
İyi forumlar.

Bu listeye ben de göz gezdirip kendisine belirttim fakat bazı yabancı forumlarda çalıştıranlar olduğunu okuduğunu söyledi ben de "dene o zaman" dedim kendisine, peki Windows logosuna kadar gelmesi normal mi uyumsuzluk yaşadığımız takdirde?

Bu listeye ben de göz gezdirip kendisine belirttim fakat bazı yabancı forumlarda çalıştıranlar olduğunu okuduğunu söyledi ben de "dene o zaman" dedim kendisine, peki Windows logosuna kadar gelmesi normal mi uyumsuzluk yaşadığımız takdirde?
Hiç açılmayacak diye bir kaide yok ki, uyumsuz ise zaten doğru düzgün (stabil) çalışmayacaktır.
Açıldı diye çok umutlanmayın.

Hangi işletim sistemini kullanıyor.

Windows 10 kullanıyor, fanı tam oturtamamış başta. Şimdi fan tam oturmuş şekilde bilgisayar açılıyor fakat kasmalar mevcut. Sanki kağnı arabası gibi çalışıyor bilgisayar, dediğiniz gibi o anakarta uyumlu bir işlemci almak gerekiyor bu durumda sanırım.
Bilgisayar şuan açıldı fakat disk kullanımı %100den aşağı düşmüyor, bilgisayar aşırı yavaş çalışıyor şuan. Diski kullanan uygulamaları çektirdim kendisine, bir fikriniz var mı?
Hiç açılmayacak diye bir kaide yok ki, uyumsuz ise zaten doğru düzgün (stabil) çalışmayacaktır.
Açıldı diye çok umutlanmayın.
İşlemci uyumluluk listesinde o işlemci yok. Anakart desteklemiyor. İade edip uyumlu işlemci alırsa sorun çözülür.
Hangi işletim sistemini kullanıyor.
2 Adet ethernet portu var, diğerine taktığında disk kullanımı %20'lere kadar düştü. Şu an Prime95 testi yapıyoruz, ekran paylaşımı ile test sonuçlarını gösteriyor bana, herhangi bir sıkıntı yok gibi gözüküyor. Bilgisayarda kasma sorunu da yaşamıyoruz, çok garip...

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-04-20 at 5.09.08 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2020-04-20 at 5.09.08 PM.jpeg
    95,6 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_10.jpg
    Screenshot_10.jpg
    284 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı