RAM değişişimden sonra sistem düzgün çalışmıyor

YBK

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,
Ryzen işlemciler için hız aşırtma (D.O.C gibi bir ismi vardı) yaptığım günden beri mavi ekran veriyordu. 2666 MHz'den 3200 MHz'ye çıkarmıştım. Sonra o özelliği deaktif ettim ve mavi ekran sorunları çözüldü.
Bugün de haporlörden pat diye ses geldi ve PC kapandı. BIOS ekranına attı. Hemen bileşenleri kontrol ettim, SSD görmüyordu.
Technopat'a girdim SSD bozulmuş diye konular vardı. Neyse, restart atınca düzeldi.
Yani RAM'leri aldığım günden beri bilgisayarım kafayı yedi. Sorun ne olabilir?
Ve RiseOnline diye bir oyuna başladım, işlemci'yi sömüren bir oyun. Onunla alakalı olabilir mi? Sıcaklık değerlerini sürekli gözlemliyorum, anormal bir durum yok.

1708509085603.png

Dosya Ekleri

• 1708509077474.png
    1708509077474.png
    22 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Ryzen işlemciler için hız aşırtma (D.O.C gibi bir ismi vardı) yaptığım günden beri mavi ekran veriyordu. 2666 MHz'den 3200 MHz'ye çıkarmıştım. Sonra o özelliği deaktif ettim ve mavi ekran sorunları çözüldü.
Bugün de haporlörden pat diye ses geldi ve PC kapandı. BIOS ekranına attı. Hemen bileşenleri kontrol ettim, SSD görmüyordu.
Technopat'a girdim SSD bozulmuş diye konular vardı. Neyse, restart atınca düzeldi.
Yani RAM'leri aldığım günden beri bilgisayarım kafayı yedi. Sorun ne olabilir?
Ve RiseOnline diye bir oyuna başladım, işlemci'yi sömüren bir oyun. Onunla alakalı olabilir mi? Sıcaklık değerlerini sürekli gözlemliyorum, anormal bir durum yok.

Eki Görüntüle 2122213

İşlemcininz 2667MHz destekliyor en fazla. Üstüne çıkmanız doğal olarak sorunlara sebep olur.

2666MHz'e rağmen sorunlar çıkıyorsa minidump dosyası paylaşın. Belki bir kayıt vardır ve kapanma nedeni yazıyordur.

SSD için test yapabilirsiniz.

Aaa evet ben 3200 sanıyordum. Bellek kanalı 2 yazıyor, anakartım 4 kanal. Diğer 2 sini kullanamıyor muyum?
Minidump paylaşmaya çalışacağım. SSD sağlık sorunsuz gözüküyor.

1708512873863.png

AAA evet ben 3200 sanıyordum. Bellek kanalı 2 yazıyor, anakartım 4 kanal. Diğer ikisini kullanamıyor muyum?
Minidump paylaşmaya çalışacağım. SSD sağlık sorunsuz gözüküyor.

Eki Görüntüle 2122231

O dualchannel desteğiyle ilgili bir durum. İşlemcinin quadchannel desteklemediğini söylüyor ki anakart tarafında bile pek desteklenmiyor quadchannel. 4 slotlu anakartlar iki dualchannellı sistemi benimsiyor genelde.

4 slotun ilk ikisine taktıysanız ondan da kaynaklı olabilir. Genelde ilk 2 RAM'in 2-4. Slotlara takılması gerekir. Anakart üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı