RAM eklemek FPS arttırır mı?

RAM az ise performans sınırlanır hocam. Sistemin tam gücünü vermesi için RAM yetersiz ise artırılması gerekir.

Yani RAM'iniz diyelim 4 GB ise ve bir 4 ya da 8 taktınız sisteminiz oyun performansı çok iyi artar. Gerçek gücünü verir.

Ama 8 GB ise fazla etkisi görülmez. Sistem kendi gücünü gösteriyor burada.

Hocam zaten RAM ekledikten sonra bu aldığım yeni 8 GB RAM gerçekten kaliteli fakat eski olanı ciddi anlamda kötü o yüzden bu eldığım yeni RAM'den 1 tane daha almayı düşünüyorum.

Hocam FPS için RAM'e değil de ekran kartına odaklansanız iyi olur kullandığınız ekran kartı 10+ yıllık en azından bir 2060 veya 1060 takabilirsiniz.

Hocam zaten RAM ekledikten sonra bu aldığım yeni 8 GB RAM gerçekten kaliteli fakat eski olanı ciddi anlamda kötü o yüzden bu eldığım yeni RAM'den 1 tane daha almayı düşünüyorum.

RAM'in Chip'i ve frekansı iyi ise performansa yansır zaten. Yüksek Ram miktarı olsun zaten.

Ekran kartını yükselttiğinizde FPS arttırmanıza gerek kalmayacak zaten ama 8+8 kullanmak bilgisayarı rahatlatır.

Hocam bütçem çok yok babamda biraz eski toprak yani ekran kartına vereceğimiz para var daha 1 ay önce 19 k telefon aldık fakat babam bu duruma sıcak bakarmı bilmem o yüzden uygun fiyatlı bir ekran kartı önerme şansınız var mı?

RAM'in Chip'i ve frekansı iyi ise performansa yansır zaten. Yüksek RAM miktarı olsun zaten.

Aynı sizin dediğiniz gibi frekans ve chipi çok kötü RAM 8 GB bir RAM olmasına rağmen.

Hocam dediğim ekran kartlarını maksimum 6-7k ya bulursunuz GTX 1060'ı 2. elden 2.5-3K ya bulursunuz.

Benim anlatmak istediğim sistem aşırı darboğaz da yapar babanıza da anlatın bu durumu ekran kartıyla işlemci arasında dağlar kadar fark var.

Hocam dediğim ekran kartlarını maksimum 6-7k ya bulursunuz GTX 1060'ı 2. elden 2.5-3K ya bulursunuz.

Benim anlatmak istediğim sistem aşırı darboğaz da yapar babanıza da anlatın bu durumu ekran kartıyla işlemci arasında dağlar kadar fark var.

Hocam peki darboğaz yapmayacak i510400F hangi ekran kartı gider?

Bütçenize bağlı GTX 1060 bile sizi büyük bir dertten kurtarır.

Size muhtemelen satarken işlemcisini ön plana çıkararak sattılar siz de bilmediğinizden dolayı GT 730 la kullandınız.

Ben şu an aynı ekran kartını i3-540 la kullanıyorum.

Bütçenize bağlı GTX 1060 bile sizi büyük bir dertten kurtarır.

Size muhtemelen satarken işlemcisini ön plana çıkararak sattılar siz de bilmediğinizden dolayı GT 730 la kullandınız.

Ben şu an aynı ekran kartını i3-540 la kullanıyorum.

Hocam peki nereden bulabilirim baktım ama pek yok gibi 1050 var 1050 Ti var ama 1060 yok veya 2 el alınır mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı