RAM hatası Windows hatalarına sebep olabilir mi?

Yer
Pendik, İstanbul
Arkadaşlar bugün memory_managament adı altında mavi ekran hatası aldım. Sanırsam RAM'lerimin biri arızalı. Bilgisayarımda yüklü olan bir videoyu açmaya çalışınca video açılmadı ve Windows görev çubuğu dondu. Spotify'da klavyenin müzik değiştirme kısayollarını kullanmaya çalışınca herhangi bir eylem gerçekleşmemesine rağmen görev çubuğu gene dondu. Bu olaylar RAM'lar ile alakalı olabilir mi, yoksa başka bir arıza daha var mıdır?
Sistemim;
RTX 2070s.
Ryzen 5 3600X.
MSI B450-A PRO Max.
G.Skill xflare 3200MHz CL16 2X8.
Thermaltake 600W +80 PSU.

Arkadaşlar bugün memory_managament adı altında mavi ekran hatası aldım. Sanırsam RAM'lerimin biri arızalı. Bilgisayarımda yüklü olan bir videoyu açmaya çalışınca video açılmadı ve Windows görev çubuğu dondu. Spotify'da klavyenin müzik değiştirme kısayollarını kullanmaya çalışınca herhangi bir eylem gerçekleşmemesine rağmen görev çubuğu gene dondu. Bu olaylar RAM'lar ile alakalı olabilir mi, yoksa başka bir arıza daha var mıdır?
Sistemim;
RTX 2070s.
Ryzen 5 3600X.
MSI B450-A PRO Max.
G.Skill xflare 3200MHz CL16 2X8.
Thermaltake 600W +80 PSU.

Bende de o sorun vardı. Anakartımı güncelleyerek çözmüştüm.

Olabilir hocam. Bellek zaman hatası çoğunlukla RAM kaynaklı olur. Siz, yine de HDD için de test yapın. HD Tune ve Sentinel kullanabilirsiniz. RAM içinse, Memtest86 kullanabilirsiniz.

Bende de o sorun vardı. Anakartımı güncelleyerek çözmüştüm.
Anakartım şu an güncel değil. Teşekkürler deniyeceğim.
Olabilir hocam. Bellek zaman hatası çoğunlukla RAM kaynaklı olur. Siz, yine de HDD için de test yapın. HD Tune ve Sentinel kullanabilirsiniz. RAM içinse, Memtest86 kullanabilirsiniz.
Teşekkürler. SSD kullanıyorum. Magic Tune ile kontrol ettiğimde SSD durumunu iyi gösteriyordu. RAM'lerimin birinde hata olduğuna eminim. Yarın tek tek test edip bozuk olanı garantiye yolluyacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı