RAM hız ve performans sorunu

Nazdrave16

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. 3 tane 4+4+4=12 GB olmak üzere RAM var. RAM'lerin hepsini tam olarak görüyor 12 GB kullanılabilir diyor. Fakat bir tanesinin ismi gözükmüyor acaba neden olabilir?
Tam performans alamıyorum, hatalı bir RAM mi acaba o? Ekte belirttiğim gibi sanırım RAM hızlarım çok düşükte çalışıyor 600-700 MHz gibi bir durumda. Anladığım kadarı ile bu şekilde çalışma hızları şu anda. Doğru mu bu? Eğer bu kadar düşük hızda çalışıyorsa bunun nedeni ne? Çözümü ne olabilir? XMP olmadan program veya BIOS'dan RAM hızlarını yükseltemem mi? Ve son olarak bana bu ekranda gördüğünüz RAM ile ilgili anormallikleri bildirirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Dosya Ekleri

• ges.png
    45,3 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleyen: Moderatör:
CPU-Z'de göründüğü gibi RAM'ler Dual yani çift çalışıyor. 3. RAM saat hızına etki etmeyip sadece kapasite arttırmış. Anakartınız 3'lü RAM kullanımını desteklemiyor gibi gözüküyor.

Peki bu desteklememek yerine destekleyipte böyle bir sorun olsa, ne gibi sorunlar neden olur buna? Ve anakartımın 3lü ram kullanımını destekleyip desteklemediğini nasıl öğrenebilirim acaba dostum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…