Çözüldü RAM hızı artmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Skathan

Centipat
RAM hızını BIOS'dan 2666MHz olarak ayarlıyorum ama görev yöneticisinde RAM hızı 1333MHz olarak gözüküyor sorun çözümü var mı?

Sistemim:
Anakart: ASUS B350M-K.
RAM:GSKILL 8GB Ripjaws 3000MHz CL16 DDR4.
İşlemci: AMD Ryzen3 2200G.
Ekran kartı: GTX 1050 Ti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
DDR'nin anlamı double data rate yani çifte veri oranıdır. Orada yazan değeri ikiyle çarparsan gerçek bellek hızını bulursun. Yani sistemin 2666 MHz'de çalışıyor, sorun yok.
DDR'nin anlamı double data rate yani çifte veri oranıdır. Orada yazan değeri ikiyle çarparsan gerçek bellek hızını bulursun. Yani sistemin 2666 MHz'de çalışıyor, sorun yok.

Çözüm
Mesela ben başka bir bilgisayarda görev yöneticisinden performans yerinde bellek hızını 2133 MHz olan da gördüm ve takılı olan RAM'inde MHz'si o kadar benim PC'deki RAM 3000 MHz hem BIOS'tan 3000 MHz yapamıyorum bilgisayar açılmıyor hem de tam verimde kullanamıyorum bunun sebebi nedir?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı