RX 6900XT sistem bir süre sonra "Your device ran into a problem and needs to restart" hatası veriyor

• Konuyu başlatan Syatix
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 393

Syatix

Kilopat
Arkadaşlar, iki hafta önce hazır sistem aldım. RX 6900 XT, AMD Ryzen 5 7600 işlemci. Bazı sorunlar oluşuyor:
1) Bilgisayar ile bir süre vakit geçirdikten sonra birden donuyor. "Your device ran into a problem and needs to restart" diye bir yazı çıkıyor ve bilgisayar yeniden başlıyor. Rekabetçi oyunların ortasında oluyor bir de. Nedeni donanım kaynaklı mı, yazılım kaynaklı mı anlamadım.
2) Bilgisayarın güç düğmesine basıyorum ve açılışta anakart logosunda kalıyor. Sonra kendim yeniden başlatıyorum, bu sefer açılıyor.
3) Bilgisayarı ilk açtığım zaman bazen kurtarma modu giriş kısmı geliyor, neden anlamadım. Ama bilgisayarı yeniden başlatınca sorunsuz açılıyor.

Windows 11 Pro kullanıyorum. Etkinleştirmedim. Microsoft sitesinden indirdim. Bu hatalar donanım kaynaklı mı, yazılım kaynaklı mı bilmiyorum. Sürücüleri vesaire kendi sitelerinden indirdim. BIOS güncellemesi falan yapmadım.

Minidump Dosyası:

Son düzenleme:
Arkadaşlar, iki hafta önce hazır sistem aldım. RX 6900 XT, AMD Ryzen 5 7600 işlemci. Bazı sorunlar oluşuyor:
1) Bilgisayar ile bir süre vakit geçirdikten sonra birden donuyor. "Your device ran into a problem and needs to restart" diye bir yazı çıkıyor ve bilgisayar yeniden başlıyor. Rekabetçi oyunların ortasında oluyor bir de. Nedeni donanım kaynaklı mı, yazılım kaynaklı mı anlamadım.
2) Bilgisayarın güç düğmesine basıyorum ve açılışta anakart logosunda kalıyor. Sonra kendim yeniden başlatıyorum, bu sefer açılıyor.
3) Bilgisayarı ilk açtığım zaman bazen kurtarma modu giriş kısmı geliyor, neden anlamadım. Ama bilgisayarı yeniden başlatınca sorunsuz açılıyor.

Windows 11 Pro kullanıyorum. Etkinleştirmedim. Microsoft sitesinden indirdim. Bu hatalar donanım kaynaklı mı, yazılım kaynaklı mı bilmiyorum. Sürücüleri vesaire kendi sitelerinden indirdim. BIOS güncellemesi falan yapmadım.

Minidump Dosyası:

Muhtemelen yazılım kayanklıdır hocam temiz kurulum format atın .

1) bilgisayar ile bir süre vakit geçirdikten sonra birden donuyor. "Your device ran into a problem and needs to restart" diye bir yazı çıkıyor ve bilgisayar yeniden başlıyor. Rekabetçi oyunların ortasında oluyor bir de. Nedeni donanım kaynaklı mı, yazılım kaynaklı mı anlamadım.
2) bilgisayarın güç düğmesine basıyorum ve açılışta anakart logosunda kalıyor. Sonra kendim yeniden başlatıyorum, bu sefer açılıyor.
3) bilgisayarı ilk açtığım zaman bazen kurtarma modu giriş kısmı geliyor, neden anlamadım. Ama bilgisayarı yeniden başlatınca sorunsuz açılıyor.

Minidump Dosyası:

BIOS güncel değil, güncelleyin.
Rehberi uygulayın.
Disk testi yapıp sonucu paylaşın.

Ayrıca MemTest86 ile bellek testi yaparak sonucu paylaşın.

Son düzenleme:
Test ettikten sonra sonuçları paylaşıcam.

Arkadaşlar bigisayarı ilk açtığımda anakart ekranında kalıyor. Yeniden başlatınca açılıyor bu sorun artık çok sık yaşanmaya başladı. Bende bios, ekran kartı, ram, ssd parçalarını çıkarıp yeniden taktım fakat hala açılışta anakart ekranında kalma sorunu devam ediyor. Ram testi ve bios güncelleme dışında diğer istediğiniz testleride yaptım. Birde dosya onarma kısmında "Bozuk dosya bulundu onarılamadı tarzı"hata verdi. Onuda tekrardan yapıcam.

Ekran görüntüsü 2025-10-23 184033.png
Ekran görüntüsü 2025-10-23 184619.png
Ekran görüntüsü 2025-10-23 184117.png
Ekran görüntüsü 2025-10-23 184056.png

Son düzenleme:
Test ettikten sonra sonuçları paylaşacağım.

Arkadaşlar bigisayarı ilk açtığımda anakart ekranında kalıyor. Yeniden başlatınca açılıyor bu sorun artık çok sık yaşanmaya başladı. Bende BIOS, ekran kartı, RAM, SSD parçalarını çıkarıp yeniden taktım fakat hala açılışta anakart ekranında kalma sorunu devam ediyor. RAM testi ve BIOS güncelleme dışında diğer istediğiniz testleride yaptım. Bir de dosya onarma kısmında "Bozuk dosya bulundu onarılamadı tarzı"hata verdi. Onuda tekrardan yapacağım.

Eki Görüntüle 2592468Eki Görüntüle 2592474Eki Görüntüle 2592473Eki Görüntüle 2592472

Diğer testleride yapıp sonuçları paylaşın. Yüksek ihtimalle yazılımsal problem var.

2. Attığım resimde bir tane 0 değeri var. Bu SSD ile alakalı bir sorun olduğunu gösterir mi?
Birde eski bilgisayarlarımda Windows 11'i kurarken normalde Windows 11 home kuruyordum bu sefer Windows 11 pro kurdum bundan kaynaklıda olabilir mi ? Temiz kurulum yapmayı düşünüyorum, Windows 11 yerine Windows 10 kurmamı önerirmisiniz?

2. Attığım resimde bir tane 0 değeri var. Bu SSD ile alakalı bir sorun olduğunu gösterir mi?
Bir de eski bilgisayarlarımda Windows 11'i kurarken normalde Windows 11 Home kuruyordum bu sefer Windows 11 Pro kurdum bundan kaynaklıda olabilir mi? Temiz kurulum yapmayı düşünüyorum, Windows 11 yerine Windows 10 kurmamı önerir misiniz?

Disk sonuçları idare eder. Temiz Windows 11 kurman daha iyi olur. Kesin BIOS güncelle. Diğer testleride yapıp sonucu paylaşın.

CMD sfc/scannow yazdığım zaman böyle bir hata veriyor. 2 gün önce yaptığımda taramayı bitirmişti ve bozuk dosyalar onarılamadı gibi bir hata vermişti.Kesin olarak temiz kurulum yapıcam. Bios güncellemesini format öncesi mi yoksa formattan sonrası mı yapim?
1761236104784.png

CMD sfc/scannow yazdığım zaman böyle bir hata veriyor. 2 gün önce yaptığımda taramayı bitirmişti ve bozuk dosyalar onarılamadı gibi bir hata vermişti. Kesin olarak temiz kurulum yapacağım. BIOS güncellemesini format öncesi mi yoksa formattan sonrası mı yapim? Eki Görüntüle 2592484

İlk BIOS güncelle.

Anakartım gigabyte b650m s2h. Bios driverı arattığım zaman rev1.0, rev1.2 gibi seçenekler çıkıyor. Benim anakart rev'i kaç bilmiyorum. Şuanki bios sürümüm FA3. FA3 driverı rev1.1 sürümünde mevcut. Şimdi ben gigabyte b650m s2h rev1.1 driverı ile güncelleme yapıcam değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı