RAM ile HDD'nin yavaşlığını azaltmak mümkün mü?

Makaleler
2
Yer
İstanbul/Gaziosmanpaşa
Merhaba, 16 GB DDR4 3000MHz Dual Channel bellek kullanıyorum ve daha %50 üstü kullanım bile görmedim neredeyse. Ama sistemde maddi durum sebebiyle değiştiremediğim bozuk bir HDD var ve sistem sanki Ryzen 5 1600 değil de Core 2 Duo var gibi çalışıyor, aşırı yavaşlıyor bazen. RAM'i kullanarak HDD'nin bu açığını kapatmak mümkün mü?

Ha bilgi attın, ha da oyun attın. Tamamen aynı. CSGO'yu RAM diske yükleyecektin. Ama 15GB oraya ayırırsan sana 1GB kalır. Bu sefer de bu yüzden sistem hantallaşır, oyunu açamazsın bile.

Ha bilgi attın, ha da oyun attın. Tamamen aynı. CSGO'yu RAM diske yükleyecektin. Ama 15GB oraya ayırırsan sana 1GB kalır. Bu sefer de bu yüzden sistem hantallaşır, oyunu açamazsın bile.
Hocam öyleyse boşverin yapmayayım. Benim aklımda RAM'in bir kısmını HDD önbelleği yapmak gibi bir fikir vardı daha hızlı olsun diye çünkü bu HDD illallah ettirdi tek kabiliyeti önceki sistemimde açılmayan oyunları açmak. Onun dışında aynı yavaşlık. Core 2 Duo E6600 kullanıyordum Windows 7 ile, 80 GB IDE HDD bile daha hızlıydı Windows takılmıyordu.

150₺'ye 120GB SSD bulabilirsin. Tek çaren bu sanırım. SSD'yi takınca o diski de çöpe at.
Oyunlar vb. nereye gidecek hocam 500 küsür GB veri depoladım şu anda 1 TB diske. :D

Onun yerine para olduğu an SSD alıp, HDD'yi de 2. disk yapmak mantıklı olur mu ya da mümkün mü?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı