RAM ile kişisel bilgilere ulaşılabilir mi?

• Konuyu başlatan Agmet
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 56
  • Görüntüleme 3.887
İnsanlar sana 5 sayfa boyunca ''Bir şey olmaz merak etme'' demiş, halen gidip aradan ayıklayıp tam tersini söyleyenlere cevap veriyorsun.
Hocam ben yapıla bilir dedim ve bunu dedikten sonra yanına not ekledim "İmkansıza" yakın dedim, Nasıl yapılıyor dedim ona da gayet geçerli bir cevap verdim arkadaş troll muhtemelen.

Hocam forensic nedir bir araştırın istersiniz, Ki kaldı ki çok pahalı makineler eğer dünyanın en şanssız 100 insanın içinde değil ise böyle bir şey başına gelmez vatandaşın :)
Siz biraz daha arastirin. Cold boot attack, RAM cihazdan bile cikartilmadan ve sivi nitrojen ile sogutulup yapilir. Sogutulmayan bir DDR4 RAM'deki veriler guc kesildikten sonra 5 saniye icinde yok olur.

Bir seyi biliyorsunuz diye yazmaniza gerek yok konu sahibinin durumuyla ne alakasi var bu saldirinin.

Siz biraz daha arastirin. Cold boot attack, RAM cihazdan bile cikartilmadan ve sivi nitrojen ile sogutulup yapilir. Sogutulmayan bir DDR4 RAM'deki veriler guc kesildikten sonra 5 saniye icinde yok olur.

Bir seyi biliyorsunuz diye yazmaniza gerek yok konu sahibinin durumuyla ne alakasi var bu saldirinin.
Hocam çok önceden araştırdım dedim zaten, İşin ehliyim demedim sadece yapıla bileceğini söyledim

Evet kişisel bilgilere ulaşılabilir ancak bu oldukça zordur örneğin bilgisayar RAM'inden adli imaj almak ve üzerinden geçen verilerle kişisel verilere erişmek gibi. Bu işlem, genellikle savcılık kararıyla gerçekleştirilir.

Adli imaj alma sürecinde, RAM'den alınan imajlarda kullanıcının veya sistemde çalışan programların geçmiş faaliyetleriyle ilgili kişisel bilgilere rastlamak mümkündür. Bu bilgiler arasında dosya içerikleri, internet tarayıcı geçmişi, oturum açma bilgileri ve diğer benzer veriler yer alabilir.

Ancak, adli imaj alma süreci, yasal prosedürlere uygun olarak gerçekleştirilmelidir. Bu, genellikle savcılık kararı, mahkeme kararı veya yetkili bir otorite tarafından verilen diğer izinlerle olur. Adli bilgisayar inceleme uzmanları, yasalar ve gizlilik politikaları çerçevesinde çalışmalı ve elde ettikleri verileri adli amaçlar için kullanmalıdır.

Sonuç olarak, adli imaj alma süreci, doğru prosedürlerin takip edilmesini gerektirir ve kişisel verilere erişimi sağlayabilir. Ancak, bu süreç, yetkili makamların verdiği kararlara tabi olmalı ve yasal prosedürlere uygun olarak gerçekleştirilmelidir.

Evet kişisel bilgilere ulaşılabilir ancak bu oldukça zordur örneğin bilgisayar RAM'inden adli imaj almak ve üzerinden geçen verilerle kişisel verilere erişmek gibi. Bu işlem, genellikle savcılık kararıyla gerçekleştirilir.

Adli imaj alma sürecinde, RAM'den alınan imajlarda kullanıcının veya sistemde çalışan programların geçmiş faaliyetleriyle ilgili kişisel bilgilere rastlamak mümkündür. Bu bilgiler arasında dosya içerikleri, internet tarayıcı geçmişi, oturum açma bilgileri ve diğer benzer veriler yer alabilir.

Ancak, adli imaj alma süreci, yasal prosedürlere uygun olarak gerçekleştirilmelidir. Bu, genellikle savcılık kararı, mahkeme kararı veya yetkili bir otorite tarafından verilen diğer izinlerle olur. Adli bilgisayar inceleme uzmanları, yasalar ve gizlilik politikaları çerçevesinde çalışmalı ve elde ettikleri verileri adli amaçlar için kullanmalıdır.

Sonuç olarak, adli imaj alma süreci, doğru prosedürlerin takip edilmesini gerektirir ve kişisel verilere erişimi sağlayabilir. Ancak, bu süreç, yetkili makamların verdiği kararlara tabi olmalı ve yasal prosedürlere uygun olarak gerçekleştirilmelidir.

Sizden ricam bilmediğiniz ya da hakim olmadığınız konularda ChatGPT'yi kullanmamanız olacak.

1685016105056.png

Adli imaj dediğimiz şey aslında sistemdeki tüm işlemler dahil olmak üzere adli incelemede kullanılabilecek her veriyi kaydetmek oluyor. Bilmeden cevap vermemenin önemini bugün de hatırlatayım istedim.

Bazı virüsler RAM'lere de bulaşabiliyor. Fakat size gelmesi düşük ihtimal.

Ya yanlış anladınız durumu ya da yanlış biliyorsunuz. :)

RAM'ler geçici depolama birimidir ve sistem kapandıktan sonra oturup bir de başkasına satacaksanız hiçbir şey olmaz. RAM'de veriler sistem açık olduğu süre boyunca barınır, kapanınca gider. Bir de onu belli bir süre taşıyorsunuz, o sıra statik elektrik vs. gelecek vs. denirse diye diyeyim o hiçbir etki etmez. Düşünülenin aksine içindeki veriler öyle bir durumda daha barınamaz teknik anlamda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı