Çözüldü RAM kaynaklı siyah ekran sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

carrollsh0

Hectopat
1 2 gün önce laptopımın fanını temizlemiştim nedendir bilinmez üstteki slottaki RAM'i çıkarıp takmıştım. Bu 1 2 gün içerisinde oynadığım oyunlarda bayağı bir FPS düşüşü olduğunu fark etmiştim ama aklıma RAM hiç gelmemişti. Bugün tesadüfen sistem özelliklerine baktım ve RAM'in 4 GB olduğunu gördüm, normalde 2 slot var ve 4 GB'lık 2 RAM'den 8 GB RAM'im var. Bunu görür görmez laptopı kapadım ve içini açtım. Meğer o söküp tekrar taktığım RAM yerine tam oturmamış. Şimdi ise o RAM'i yerine oturttuğumda ve bilgisayarı açtığımda görüntü gelmiyor. Ama çıkarınca görüntü geliyor. Alttaki slotta bulunan RAM'i üstteki slota takarak sorunun slotta mı yoksa RAM'de mi olduğunu anla diyeceksiniz onu yapmaya da korkuyorum bir daha RAM falan sökmem. Şimdi ne yapmalıyım 4 GB rami'mden mi oldum?

Çözüm
Sorun çıkaran o belleği sökün. Sarı uç taraflarına elinizle dokunmadan silgiyle hafifçe silin. Tekrar takın. Sorun devam edecek mi kontrol edin. Pili çıkarmadığınızı söylemişsiniz. Sorun bundan kaynaklanıyor olabilir.
Ya RAM arıza yaptı ya da slot. Dediğiniz gibi anlamanın tek yolu o şekilde. Dikkatlice değiştirdiğinizde sorun olacağını sanmıyorum. RAM'in metal kısımlarına dokunmadan tutmaya çalışın.

Başka bir forum sitesinde silgi ile rami temizle diyen var he bir de bilgisayarı temizlerken pili çıkarmamıştım. Yani rami söküp taktığımda pil takılı idi. :/
Bir de bahsettiğim ramin arkasında bir barkod vardı onu da söktüm ama o bir sorun yaratmaz herhalde

Sorun çıkaran o belleği sökün. Sarı uç taraflarına elinizle dokunmadan silgiyle hafifçe silin. Tekrar takın. Sorun devam edecek mi kontrol edin. Pili çıkarmadığınızı söylemişsiniz. Sorun bundan kaynaklanıyor olabilir.

Çözüm
casper yazısı göründü. İnşallah 4gb yazmaz yine. Teşekkürler silgi tavsiyesi için.
Hayır zaten 8 yıllık emektar bir bilgisayarım var her gün dert yanıyorum bilgisayarım kötü diye (öğrenciyim). Şimdi bir de performansı yarıya düşünce iyice kafayı yedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…