RAM MHz arttırma vs. CL düşürme

Anakartım MSI Mag B550 Tomahawk. Bütcem 3000₺.

Frekansı kısıp kullanabilir değil mi? Zen 3 için ortalama değer 3800 MHz. Çipe 1.70V dayamadığı sürece kolay kolay sorun yaşamaz.

Anakartım MSI Mag B550 Tomahawk. Bütcem 3000₺.

Micron Rev. E-Die D9WFL veya 16 GBit Rev. B-Die çıkıyordu bundan. 3600 MHz CL14 civarı yapabiliyor.

1.70 Volt veren 4500 MHz'e OC için verir ki Ryzen de o imkansız. Yakar atar RAM'leri o voltaj.

Overlock ile 3800MHz yapıp CL 14-15 yapabilir miyim bu RAM'le yapabilirsem alacağım. 5800x3D işlemci en stabil 3773MHz çalışıyor diye biliyorum.

Overlock ile 3800MHz yapıp CL 14-15 yapabilir miyim bu RAM'le yapabilirsem alacağım.

Gear Down Mode ayarını stabil şekilde kapatabilirsen CL15 yaparsın. Ryzen'de GDM açarken tek sayı değerinde CL girersen 1 üste yuvarlıyor. CL düşürmenin de olayı voltaj vermek, fazla kafaya takılacak bir şey değil. CL kadar fark ettiren zamanlamalar da var.

G.Skill Trident Royale Silver al geç uğraşma.

Üzdün benim RipjawsV'leri.

Ripjaws DDR3'te iyiydi sonrası tırt

overclock ile uğraşmaya başladığı zaman, ne denli pişman olacağını ben şimdiden görebiliyorum.
Ben de takıntılı biriyim. Kaliteli çiplere sahip ram kitim var. Pişman olacak kelimeniz dikkatimi çekti. Ne tür bir pişmanlık açar mısınız?

Ben de takıntılı biriyim. Kaliteli çiplere sahip ram kitim var. Pişman olacak kelimeniz dikkatimi çekti. Ne tür bir pişmanlık açar mısınız?

Forumun yarısı Overclock'tan korkuyor. Overclock ve soğutma kategorisi "Yapma yakarsın.", "3 FPS için ömrünü kısalttığına değmez." mesajlarıyla dolu. Düzgün bir biçimde yapıldığı ve kalitesiz bileşenler kullanılmadığı müddetçe pişman olunacak bir şey yok, çoğu parçanın koruması var zaten.

Ripjaws DDR3'te iyiydi sonrası tırt

4533 MHz gördüm diyorum hâlâ tırt diyorsun. LPX'lerdeki Samsung B-Die'lar 3600 MHz göremiyor kullandıkları komponentlerin kalitesizliği yüzünden. Çipin kalitesi bir yere kadar. RGB RT serisi güzel ama Corsair'in.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…