RAM MHz arttırma vs. CL düşürme

Forumun yarısı Overclock'tan korkuyor. Overclock ve soğutma kategorisi "yapma yakarsın.", "3 FPS için ömrünü kısalttığına değmez." mesajlarıyla dolu. Düzgün bir biçimde yapıldığı ve kalitesiz bileşenler kullanılmadığı müddetçe pişman olunacak bir şey yok, çoğu parçanın koruması var zaten.

4533 MHz gördüm diyorum hâlâ tırt diyorsun. :D LPX'lerdeki Samsung b-die'lar 3600 MHz göremiyor kullandıkları komponentlerin kalitesizliği yüzünden. Çipin kalitesi bir yere kadar. RGB RT serisi güzel ama Corsair'in.

Karar veremedim atığın RAM'i alayım mı? En uygunu o mudur? 3800MHz CL 14-15 yapmak istiyorum. İstediğim seviyelere ulaşır mı?

Karar veremedim atığın RAM'i alayım mı? En uygunu o mudur? 3800MHz CL 14-15 yapmak istiyorum. İstediğim seviyelere ulaşır mı?

Alabilirsin. Bu bütçede bunun haricinde pek güzel çipli RAM yok. 3800 MHz CL15 yapar ama GDM kapatman gerekir. CL14 yapmayı çalışırsan voltajı 1.50V civarlarına çıkartman gerekebilir. Çip günlük 1.50V kaldırır ama ben önermem.

Alabilirsin. Bu bütçede bunun haricinde pek güzel çipli RAM yok. 3800 MHz CL15 yapar ama gdm kapatman gerekir. CL14 yapmayı çalışırsan voltajı 1.50v civarlarına çıkartman gerekebilir. Çip günlük 1.50v kaldırır ama ben önermem.

Anladım. Başka önerebileceğin bu değerlere rahatça ulaşabilecek RAM var mı?

@The Prodigy Hocam bu nasıldır Corsair'den farkı var mıdır?

@The Prodigy Hocam bu nasıldır Corsair'den farkı var mıdır?

Corsair'den sadece Rev. B ve Rev. E-Die çıkıyor diye biliyorum ben. G.Skill RipjawsV'lerden genellikle Hynix çipleri çıkıyor. 3600 MHz CL16 olduğu için de JJR, AFR, CJR veya DJR gelir tahminen. AFR hariç 4133 MHz CL18 civarlarında yapabiliyorlar.

x3D işlemcilerde RAM'e OC yapmanın neredeyse hiçbir anlamı yok. Oyunlar için işlemciye tümleşik olan 96MB L3 bellek fazlasıyla yeterli olduğundan dolayı, RAM'e erişim neredeyse gerekmiyor bile.

TL,DR : x3D işlemcilerde RAM'in performansa etkisi çok ama çok minimal.

x3D işlemcilerde RAM'e OC yapmanın neredeyse hiçbir anlamı yok. Oyunlar için işlemciye tümleşik olan 96MB L3 bellek fazlasıyla yeterli olduğundan dolayı, RAM'e erişim neredeyse gerekmiyor bile.

TL,DR : x3D işlemcilerde RAM'in performansa etkisi çok ama çok minimal.

Dün Reddit'te 5800X3D kullanan birisinin CS:GO'da pek fark olmasa da Warzone'da güzel fark ettirdiğini söylediğini görmüştüm. Şimdi arasam o mesajı bulamam ama biraz sinirliydi arkadaş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı