RAM MHz arttırma vs. CL düşürme

Böyle bir şey yok öncelikle. Benim işlemcimde de 3200 MHz yazıyordu ama 4533 MHz CL18 çalıştırdım mesela. Anakartım için de 4400 MHz yazılmıştı hatta.

Neye katılmıyorsun? Ben anakartına en uyumlu olanı söylemiyordum. 4000 MHz CL18'in bant genişliği daha yüksek 3600 MHz CL16'ya göre, bundan bahsediyorum.

Bütçen nedir? İşlemcinin bellek kontrolcüsünün çıkabildiği maksimum frekansa çıkıp zamanlamaları düşürmen en iyisi.
Kesinlikle katılmıyorum. Neden arkadaşa anakartının ne olduğunu sormuyorsunuz önce? Hadi işlemcisi belli ve en fazla 3200MHz hız destekliyor. Ben garanti olması adına, konu sahibi arkadaşa 3200MHz ve CL16 olan 2x8 veya 2x16 bir kit öneriyorum. (Ama yinede anakartını belirtsin derim)
Anakartım MSI Mag B550 Tomahawk. Bütcem 3000₺.

Ben, işlemcisinin desteklediği maksimum frekansı söylerken, o frekansın üstüne kesinlikle çıkamazsınız diye bir şey söylemedim zaten. Siz, arkadaşın anakartını sormadan ezbere RAM tavsiyesinde bulunuyorsunuz. Konu sahibi kişi, neden herhangi bir RAM kiti alıp da, overclock ile uğraşsınki. Bizim üzerimize düşen, o arkadaşa, elde edebileceği en verimli donanımın tavsiyesini vermek. Anlaşılan o ki , konu sahibi arkadaşın RAM'lerle ilgili bir takıntısı var ama overclock ile uğraşmaya başladığı zaman, ne denli pişman olacağını ben şimdiden görebiliyorum.

Frekansı kısıp kullanabilir değil mi? Zen 3 için ortalama değer 3800 MHz. Çipe 1.70V dayamadığı sürece kolay kolay sorun yaşamaz.

Anakartım MSI Mag B550 Tomahawk. Bütcem 3000₺.

Micron Rev. E-Die D9WFL veya 16 GBit Rev. B-Die çıkıyordu bundan. 3600 MHz CL14 civarı yapabiliyor.

Frekansı kısıp kullanabilir değil mi? Zen 3 için ortalama değer 3800 MHz. Çipe 1.70V dayamadığı sürece kolay kolay sorun yaşamaz.

Micron Rev. E-Die D9WFL veya 16 GBit Rev. B-Die çıkıyordu bundan. 3600 MHz CL14 civarı yapabiliyor.

1.70 Volt veren 4500 MHz'e OC için verir ki Ryzen de o imkansız. Yakar atar RAM'leri o voltaj.

Frekansı kısıp kullanabilir değil mi? Zen 3 için ortalama değer 3800 MHz. Çipe 1.70v dayamadığı sürece kolay kolay sorun yaşamaz.

Micron rev. E-die D9wfl veya 16 gbit rev. B-die çıkıyordu bundan. 3600 MHz CL14 civarı yapabiliyor.

Overlock ile 3800MHz yapıp CL 14-15 yapabilir miyim bu RAM'le yapabilirsem alacağım. 5800x3D işlemci en stabil 3773MHz çalışıyor diye biliyorum.

Overlock ile 3800MHz yapıp CL 14-15 yapabilir miyim bu RAM'le yapabilirsem alacağım.

Gear Down Mode ayarını stabil şekilde kapatabilirsen CL15 yaparsın. Ryzen'de GDM açarken tek sayı değerinde CL girersen 1 üste yuvarlıyor. CL düşürmenin de olayı voltaj vermek, fazla kafaya takılacak bir şey değil. CL kadar fark ettiren zamanlamalar da var.

G.Skill Trident Royale Silver al geç uğraşma. :D

Üzdün benim RipjawsV'leri. :(

Gear Down Mode ayarını stabil şekilde kapatabilirsen CL15 yaparsın. Ryzen'de GDM açarken tek sayı değerinde CL girersen 1 üste yuvarlıyor. CL düşürmenin de olayı voltaj vermek, fazla kafaya takılacak bir şey değil. CL kadar fark ettiren zamanlamalar da var.

Üzdün benim Ripjaws V'leri. :(

Ripjaws DDR3'te iyiydi sonrası tırt :D

Ben de takıntılı biriyim. Kaliteli çiplere sahip ram kitim var. Pişman olacak kelimeniz dikkatimi çekti. Ne tür bir pişmanlık açar mısınız?

Forumun yarısı Overclock'tan korkuyor. Overclock ve soğutma kategorisi "Yapma yakarsın.", "3 FPS için ömrünü kısalttığına değmez." mesajlarıyla dolu. Düzgün bir biçimde yapıldığı ve kalitesiz bileşenler kullanılmadığı müddetçe pişman olunacak bir şey yok, çoğu parçanın koruması var zaten.

Ripjaws DDR3'te iyiydi sonrası tırt :D

4533 MHz gördüm diyorum hâlâ tırt diyorsun. :D LPX'lerdeki Samsung B-Die'lar 3600 MHz göremiyor kullandıkları komponentlerin kalitesizliği yüzünden. Çipin kalitesi bir yere kadar. RGB RT serisi güzel ama Corsair'in.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı