RAM mi alınmalı, SSD mi?

SSD diyenler neye göre demiş merak ediyorum. Windows'un açılışını ve bilgisayarın günlük işlerde rahatlaması dışında bir katkısı olmaz SSD'nin. 4GB RAM ile Windows 10 kullanmak bile işkence olmuşken oyunlar falan imkansız gibi bir şey. 4GB daha RAM al, 2X4 olacağından çift kanal performansından yararlanırsın, oyunlarda da günlük kullanımda da gözle görülür bir fark olur. Sana tavsiyem RAM'den artan bütçe ile X3440-X3470 tarzı bir işlemciye geçmen. İşlemcin de bayağı düşük çünkü.
 
Açıkçası RAM alsan ileride sistem yükselteceğim desen anakart değişecek aldığın RAM muhtemelen yeni ana kartına uymayacak ama SSD alsan bilgisayarın günlük işlerini hallederken hızlı çalışacak açılırken 5 dakika bekletmeyecek, direk Chrome'a falan girebileceksin ayrıca ileride bilgisayar değiştirirsen SSD'ni yeni bilgisayarına da takabileceksin. Hard disk bayağı zulüm benim bilgisayara taktığım en güzel parça SSD bu zamana kadar fiyat ve beklenti oranı olarak. Ama sana ikisi de lazım bence. İleride sistem yükseltmeyeceğim diyorsan RAM al ama bilgisayarı sık kullanan biriysen SSD'siz de zulüm gibi. Her şeyde olduğu gibi paranın gözü kör olsun reis
 
Almak istediğin açılış ve animasyon hızını arttırmak oyun hazırlık ekranını hızlı geçmek ise SSD al ama oyunda 3-5 FPS artsın istersen 4+4 RAM eklemesi yap. Ben olsam RAM eklerim.
 

Geri
Yukarı