RAM mi SSD mi?

DDR4 mü DDR5 mi? DDR5 ise 32 GB yapıp uzun yıllar boyunca RAM derdi olmaması bence daha mantıklı. SSD dediğin şey kolaylıkla yükseltilebilir bir şey en kötü anakartta bile 4 tane takılabiliyor genelde.

Bilgisayarın donanımlarını paylaşma şansınız var mı o zaman daha makul öneride bulunabiliriz.

Adam after effects kullanıyorum diyor herkes 16 yeter diyor. 32 ram yap sen. ilerde 8leri elinden çıkartamazsın 16 16 ram al kalanı harcama biriktir 1tb ssd de sonra alırsın.

Şunu da ekleyeyim. 500 GB SSD başımın belası. RDR 2 oynadığım dönem, sadece RDR oynayacak kadar yerim vardı. Bilgisayarımdaki tek oyun o idi bu yüzden SSD de gerçekten bir ihtiyaç.
Oyun için 16 yeterli şuan ama After Effects gibi programlar RAM'i sömürüyor. Seçim ihtiyacınıza göre şekil alıyor burada. Ben oyun oynayacağınızı varsaydığım için 1 TB SSD önerisi yaptım. Eğer After Effects'te çok zaman geçiriyorsanız 32 GB RAM'de alabilirsiniz. Eğer arşiv falan yapmıyorsanız After Effects için 500 GB SSD yeterli olacaktır. Fakat 500 GB SSD ile oyun oynamayı unutun, bu dediklerim sadece After Effects kullanacak biri için geçerli. PC'de 1-2 tane AAA oyun olur maksimum.

SSD yükseltmek senin için daha mantıklı bir tercih olacaktır, 16 GB RAM güncel oyunlarda üzmüyor.
Düzeltme: After Effects yazısını görmedim.

@rambomehmet0, 16 GB RAM hâlâ günümüz için yeterliyken 500 GB SSD yetmiyor. En azından 1 TB SSD olmalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı