RAM mi yoksa HDD mi FPS düşmesine sebep olur?

Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Sorununum oyun içi sürekli fps drobu yemem ve bu oyun farketmemesi yani online offline çoğu oyunda var sorunlar. Tabi online oyunlarda daha fazla drop yiyorum sistemimi şu şekilde sizlere belirteyim.
Ekran AOC 23.8" AGON AG241QG 165Hz 1ms GSYNC 2K Gaming Monitör - Vatan Bilgisayar
Ekran kartı KFA2 GeForce® GTX 1080 EXOC - GeForce® GTX 10 Series - Graphics Card
Ana kart PRIME B350M-A | Anakart | ASUS Türkiye
Ram Kingston 8GB HyperX Fury Black DDR4 2400MHz CL15 PC Ram - Vatan Bilgisayar
Ram Kingston 8GB Hyperx Fury Black DDR4 2133MHz CL14 PC Ram - Vatan Bilgisayar
(Ramlarin ikiside 2400mhz de çalışıyor oc yapıldı.)
Güç kaynağı FRISBY COUGAR 80PLUS 700W GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar
İşlemci AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 3.4GHz - 3.6GHz 16MB 65W 14nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
Forumda yeniyim arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Her oyunda mı yapıyor acaba yoksa oyundan oyuna fark ediyor mu? İsterseniz ekran kartı sürücünün stabil bir eski versiyonunu yükleyip öyle deneyin. Dediğim gibi o zaman ram takviyesi gerek. Windowsu UEFI formatta kurdunuz değil mi?
Hocam 399.24 driverini kullanıyorum. Windows'uda UEFI olarak kurdum herşey olması gerektiği gibi. Şuan aklıma chipset driverleri geldi. CD ile gelenleri kurmuştum güncellemeyi denicem.

Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Sorununum oyun içi sürekli fps drobu yemem ve bu oyun farketmemesi yani online offline çoğu oyunda var sorunlar. Tabi online oyunlarda daha fazla drop yiyorum sistemimi şu şekilde sizlere belirteyim.
Ekran AOC 23.8" AGON AG241QG 165Hz 1ms GSYNC 2K Gaming Monitör - Vatan Bilgisayar
Ekran kartı KFA2 GeForce[emoji2400] GTX 1080 EXOC - GeForce[emoji2400] GTX 10 Series - Graphics Card
Ana kart PRIME B350M-A | Anakart | ASUS Türkiye
Ram Kingston 8GB HyperX Fury Black DDR4 2400MHz CL15 PC Ram - Vatan Bilgisayar
Ram Kingston 8GB Hyperx Fury Black DDR4 2133MHz CL14 PC Ram - Vatan Bilgisayar
(Ramlarin ikiside 2400mhz de çalışıyor oc yapıldı.)
Güç kaynağı FRISBY COUGAR 80PLUS 700W GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar
İşlemci AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 3.4GHz - 3.6GHz 16MB 65W 14nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
Forumda yeniyim arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Yeni konu açın dememiz mi gerekiyor her seferinde? Neden buraya yazdınız? Bu arada cidden o sisteme o PSU oluyor mu hocam? Yeni konu açın, çünkü muhtemelen HDTune, MSI Afterburner testleri gerekecek. Ayrıca @FearlyGhost un dediği gibi RAM'lerden olabilir.

Yeni konu açın dememiz mi gerekiyor her seferinde? Neden buraya yazdınız? Bu arada cidden o sisteme o PSU oluyor mu hocam? Yeni konu açın, çünkü muhtemelen HDTune, MSI Afterburner testleri gerekecek. Ayrıca @FearlyGhost un dediği gibi RAM'lerden olabilir.
Tamam hocam yeni konu açıyorum teşekkürler
@oxopane Peki HDD'nizi yazabilir misiniz? 5400 RPM mi yoksa 7200 RPM mi? Bad Sector testi yaptınız mı?
Bad Sector testi yaptım herhangi bir sıkıntı yok 7200 RPM

Arkadaşlar galiba sorun harddisk. Bugün Dirt Rally oynarken oyun 1 dakika kitlendi bekledim çözülmesini çözüldü devam ediyorum oynamaya. Sinir bozucu cidden. Ama sıfır parçalar nasıl sorun çıkartır anlamıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı