Çözüldü RAM miktarı Valorant performansını etkiler mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ekrem_18

Picopat
Daha fazla  
Valorant'ta 40 50 FPS alıyorum 4 GB RAM ile ama dönüyor bazen.
8 GB alırsam 4+8 olursa oyun donar mi? Rahatlık hissi verir mi?

40 FPS ortalama alıyorum en fazla 90 oluyor.
Config ayarı falan yaptım önüme 5 kişi cikinca vuramiyorum ama tek tek kaybetmiyorum.
5 kişi çikinca 30'a duşuyor yani adam görünmüyor bile jsjsjs.

Hocam RAM takviyesi yaptığınız zaman sıkıntı olmaz dediğim gibi hem işletim sistemi bir yandan kullanırken hem de oyun yüke binince droplanmanız vs FPS düşüşü olması normal sisteminizi bilmiyorum DDR4 bellek destekliyorsa bunu alın 4 GB ile uğraşmayın.

Konu başlığını oku bakalım ne diyor orada?

Tamam tartişmaya gerek yok dostum görüsürüz

Hocam RAM takviyesi yaptığınız zaman sıkıntı olmaz dediğim gibi hem işletim sistemi bir yandan kullanırken hem de oyun yüke binince droplanmanız vs FPS düşüşü olması normal sisteminizi bilmiyorum DDR4 bellek destekliyorsa bunu alın 4 GB ile uğraşmayın.

4+4 yapabilirim en fazla o kadar param yok 1600 TL
Sistemde DDR 3 var.
4 GB RAM önerin var mı konuyla alakasız ama.

FPS farklarına bakılırsa gereksiz.

Sence o videodaki karşılaştırma çok mu doğru? Aradaki minik FPS farkı ekran kartı kullanımınındaki farklardan oluşuyor. 4+4 sistemde ekran kartı kullanımı 8+4'e göre çoğu yerde daha fazla. Kullanımların eşitlendiği yerlerde de FPS de aynı oluyor zaten.

8+4 GB RAM takılırsa:

4+4 Dual çalışır diğer 4 GB RAM tek çalışır. Yani 8+4 takmak 4+4 ten daha mantıklı. 8 GB yerine 12 GB RAM olacak.

Tamam tartişmaya gerek yok dostum görüsürüz

4+4 yapabilirim en fazla o kadar param yok 1600 TL
Sistemde DDR 3 var.
4 GB RAM önerin var mı konuyla alakasız ama.

CPU-Z üzerinden SPD ve Memory sekmelerinin resmini atar mısın?

Sence o videodaki karşılaştırma çok mu doğru? Aradaki minik FPS farkı ekran kartı kullanımınındaki farklardan oluşuyor. 4+4 sistemde ekran kartı kullanımı 8+4'e göre daha fazla. Kullanımların eşitlendiği yerlerde de FPS de aynı oluyor zaten.

8+4 GB RAM takılırsa:

4+4 Dual çalışır diğer 4 GB RAM tek çalışır. Yani 4+4 ten daha mantıklı 8 GB yerine 12 GB RAM olacak.

Atarım bir dk.

B

Sence o videodaki karşılaştırma çok mu doğru? Aradaki minik FPS farkı ekran kartı kullanımınındaki farklardan oluşuyor. 4+4 sistemde ekran kartı kullanımı 8+4'e göre çoğu yerde daha fazla. Kullanımların eşitlendiği yerlerde de FPS de aynı oluyor zaten.

8+4 GB RAM takılırsa:

4+4 Dual çalışır diğer 4 GB RAM tek çalışır. Yani 8+4 takmak 4+4 ten daha mantıklı. 8 GB yerine 12 GB RAM olacak.

Bir sunucu hatası oluştu diyor.

8+4 GB RAM takılırsa:

DDR 3 Samsung 800 MHz.
PC3-1800
Samsung.
Slot 1 slot 2
Single channel.
DRAM Frequency 789 MHz.

Son düzenleme:
Atarım bir dk.

B

Bir sunucu hatası oluştu diyor.

DDR 3 Samsung 800 MHz.
PC3-1800
Samsung.
Slot 1 slot 2
Single channel.
DRAM Frequency 789 MHz.
Bir site aracılığı ile atın. SPD ve Memory sekmelerinin resmini.

8+4 GB RAM takılırsa:

Bir site aracılığı ile atın. SPD ve Memory sekmelerinin resmini.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı