RAM nasıl takılır ve çıkarılır? [İlk rehberim]

Merhaba, ben Erdem Alsırt eski Arçelik kasasındaki rami çıkarttık ve baktık birebir aynısı 512 MB ram daha alacağız ve takıcağız babam bu işlerden hiç anlamıyor ama ben Technopat'tan eğitim almış sayılırım ;)
Recep Baltaş Ram'i iyice taktığınızdan emin olmak için rami yuvasına iyice yerleştirin ve düz ve dikkatli şekilde hafifçe bastırın iki mandal çıt sesi geldiği an artık ram yuvasına oturmuş demektir demişti.
Bende aynen öyle yaptım ve korku ile kasa bilgisayarı çalıştırdım patlayacak mı diye patlamadı ve sorunsuz şekilde açıldı Windows 7 Home Basic 32-bit kurmuştum :)
Şimdi resimlere geçelim:

512 MB PanRam marka bir eski tip DDR2 512 MB 533 MHZ hızında çalışan bir ram.

ojpd6oP.jpg

Anakart ve işlemci görünmüyor ama işlemcinin soğutucusunun hemen altında duruyor :)
SQv0yHl.jpg

A open güç kaynağını görmekteyiz
NzUrimD.jpg

Kasanın diğer tarafı
ThtUFu7.jpg

Nvidia GeForge 6200 256 mb çok eski bir ekran kartı görmekteyiz.
iGPTorK.jpg

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ah be eski zamanlar... Benim yaşıtlarım o zamanlar Minecraft oynarken, ben RAM nasıl çıkarılır diye rehber hazırlamışım... 14 Yaşımdayken süper bir loli olduğum belli... Zaten erken yaştan beri yetişkinler gibi kafam var... Eski videomu izlerken ise o kadar peltekmiş ki sesim, Çinli bir nerd'ün Türkçe konuşmasına benzettim kendimi. Tırnak uzunluğu da, tıpkı Tayvanlı, Çinli erkeklerin uzatması gibi uzunmuş o zamanlar...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı