RAM OC sağlıklı mı?

Şimdi hangi RAM modelinde hangi çip var bilmiyorum. Belki bir liste vardır modele göre ne çıkıyor ama bu DDR4'te daha önemliydi. DDR5'te çok fazla Hynix a-m çipli RAM var. Denk gelirse Hynix 6000 CL30 yaparız 1.35-1.38V'larda. EXPO RAM'ler kendini otomatik 1.40V'ta çalıştırıyor vdd = vddq = vddıo şeklinde %90. daha az voltajla daha iyi şeyler yaparız. EXPO her zaman manuel OC'den daha kötüdür. Tabii burada aldığın RAM istediğin kadar kaliteli olsun. İstersen 10 bin TL'lik RAM al. İşlemci bellek kontrolcün izin vermediği sürece sağlıklı olmaz voltaj arttırır dururuz. Sen 2x8 veya 2x16 RAM'ini al gel Thaiphoon Burner programından bilgilerine bakalım ona göre yol bakarız.

2x8 kit alması pek iyi olmaz. 1x16 veya 2x16 alsa daha iyi olur. Hynix çipler benim bildiğim Patriot ve Lexar Thor 6000 MHz CL30larda var uygun fiyatlı.

Soğutabildiğin bir voltajda kullandığın sürece sıkıntı olmaz.

2x16 32 GB almasının altını çizelim o halde. @Latif Erhazar
8 GB modüllerin Bank Group sayısı düşük hocam. Oyun performansında kesik yiyor. 1x16 ile bir miktar bandwidth kaybı yaşayacak ama ileride yükseltme açısından daha doğru bir seçenek.
arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim. lexar thor alacağım sanırım. attığım hazır sistemdeki anakart kısmı için ne düşünüyorsunuz? 2-3 sene değiştirmeden kullanmak istiyorum. biostar beni ram slotları ve 2 tane m2 slotu ile cezbetti ancak internette hiç öneren görmedim. bilginiz var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı