RAM OC sonrası aralıklarla mavi ekran

ozqurdeniztbl

Hectopat
Daha fazla  
Bad pool vs gibi sürekli RAM hataları alıyorum, Memtest86 testi yaptım "0" hata ile karşılaştım yani RAM'lerde bir sorun yok.
RAM özelliklerim ve yaptığım BIOS ayarları aşağıdadır (denemeye yanılma yöntemiyle yaptım) 1.5 Volt bana da fazla gibi göründü ancak 1.45 bile versem mavi ekran çok sıklaşıyor çok garip. Normalde XMP ile CL 17 3600 1.2 Volt.

@Recep Baltaş

Dosya Ekleri

• vvvvvvvvv.png
    vvvvvvvvv.png
    37 KB · Görüntüleme: 52
  • 44444.jpg
    44444.jpg
    40,3 KB · Görüntüleme: 48
  • 33333.jpg
    33333.jpg
    70,3 KB · Görüntüleme: 54
  • 22222.jpg
    22222.jpg
    69,6 KB · Görüntüleme: 43
  • 1111.jpg
    1111.jpg
    62,5 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleyen: Moderatör:
Memtest86 overclock sonucunda ortaya çıkan hataları bulmakta çok kötü bir araç. OCCT gibi bir test aracına soktuğunuz anda binlerce hata vereceğine emin olabilirsiniz. Elinizdeki kit bu değerlerde stabil çalışamaz, imkanı yok. Çok fazla voltaj verip boşu boşuna degrade olmasına yol açmayın.

Elinizdeki Hynix DJR kit için 1.40-1.45V üstüne çıkmayın. 1.4V üstündeki artışlar pek verimli olmuyor. 3733 MHz CL15 pek realistik gözükmüyor. Ayrıca böyle bütün değerleri arttırarak bellek hız aşırtması yapılmaz.

Buraya bir rehber bırakıyorum, eğer konuyla ilgileniyorsanız çok faydalı olacaktır.

Ek olarak mavi ekranların sebebinin bellek olduğu belli, bunu söylemeye gerek yok sanıyorum. Sosyal'de Overclock kategorisi olsaydı bu konunun olması gereken yer orası olurdu.

Memtest86 overclock sonucunda ortaya çıkan hataları bulmakta çok kötü bir araç. OCCT gibi bir test aracına soktuğunuz anda binlerce hata vereceğine emin olabilirsiniz. Elinizdeki kit bu değerlerde stabil çalışamaz, imkanı yok. Çok fazla voltaj verip boşu boşuna degrade olmasına yol açmayın.

Elinizdeki Hynix djr kit için 1.40-1.45v üstüne çıkmayın. 1.4v üstündeki artışlar pek verimli olmuyor. 3733 MHz CL15 pek realistik gözükmüyor. Ayrıca böyle bütün değerleri arttırarak bellek hız aşırtması yapılmaz.

Buraya bir rehber bırakıyorum, eğer konuyla ilgileniyorsanız çok faydalı olacaktır.

Ek olarak mavi ekranların sebebinin bellek olduğu belli, bunu söylemeye gerek yok sanıyorum. Sosyal'de overclock kategorisi olsaydı bu konunun olması gereken yer orası olurdu.

Hocam bu konularda çok iyi değilim, rehber çok karışık geldi bana. CL 16 3600 MHz yapıp 1.45 voltaj versem daha stabil mi olur sizce? Diğer değerler ne işe yarıyor pek bilmiyorum

RAM'leri hız aşırtmak bolca deneme ve irade isteyen bir işlem :3 Belleğin suyunu sıkıp daha hızlı çalışmasını isteyebilirsiniz ama bunun için ciddi anlamda hız aşırtma bilgisi gerekiyor. Çipset voltajını ayarlamak, bellek voltajını ayarlamak, gecikme değerlerini denemek, GDM, PDM, Command Rate derken bilmeyen birisi için iş çığrından çıkıyor. XMP profilini açıp en sevdiğiniz uygulama veya oyunda takılın derim.

RAM'leri hız aşırtmak bolca deneme ve irade isteyen bir işlem :3 Belleğin suyunu sıkıp daha hızlı çalışmasını isteyebilirsiniz ama bunun için ciddi anlamda hız aşırtma bilgisi gerekiyor. Çipset voltajını ayarlamak, bellek voltajını ayarlamak, gecikme değerlerini denemek, GDM, PDM, Command Rate derken bilmeyen birisi için iş çığrından çıkıyor. XMP profilini açıp en sevdiğiniz uygulama veya oyunda takılın derim.
xmp açınca 3600 mhz cl 17 oluyor maksimum. valorantta oyun geçikmesi 7-8ms de geziyor bu değerlerde 4-5ms alıyorum :/

Bu çok kötü bir test metotu, oyun gecikmesini etkileyen birçok faktör vardır. Bellek hız aşırtması yaptığınız için bellek gecikmesini ölçmelisiniz. AIDA64'ün Latency testi bu konuda oldukça iyi.

Ben illa bu konuyla uğraşmak istiyorum diyorsanız XMP profilindeki değerleri not alıp aynı değerleri girebilirsiniz. Stabil çalıştığından emin olduktan sonra bir değişkeni değiştirip tekrar test edersiniz. Örneğin XMP profilindeki gecikme ve voltaj değerlerini birebir ayarlayıp frekansı 3600 değil de 3733 MHz olarak değiştirebilirsiniz. Ancak şunu unutmayın, bellekleri hız aşırtmak gecikmeyi azaltsa da performansı arttırsa da önemli olan stabilitedir. %3 performans farkı için oyunların ve uygulamaların çöktüğü bir ayar uygun değildir.

Yine söylüyorum, bilmeden yaptığınızda işletim sistemindeki temel bileşenlerin zarar görmesine veya veri kaybına yol açabilirsiniz. Rehberleri okuyun, öğrenmekten üşenmeyin.

Bu çok kötü bir test metotu, oyun gecikmesini etkileyen birçok faktör vardır. Bellek hız aşırtması yaptığınız için bellek gecikmesini ölçmelisiniz. AIDA64'ün latency testi bu konuda oldukça iyi.

Ben illa bu konuyla uğraşmak istiyorum diyorsanız XMP profilindeki değerleri not alıp aynı değerleri girebilirsiniz. Stabil çalıştığından emin olduktan sonra bir değişkeni değiştirip tekrar test edersiniz. Örneğin XMP profilindeki gecikme ve voltaj değerlerini birebir ayarlayıp frekansı 3600 değil de 3733 MHz olarak değiştirebilirsiniz. Ancak şunu unutmayın, bellekleri hız aşırtmak gecikmeyi azaltsa da performansı arttırsa da önemli olan stabilitedir. %3 performans farkı için oyunların ve uygulamaların çöktüğü bir ayar uygun değildir.

Yine söylüyorum, bilmeden yaptığınızda işletim sistemindeki temel bileşenlerin zarar görmesine veya veri kaybına yol açabilirsiniz. Rehberleri okuyun, öğrenmekten üşenmeyin.

Hocam XMP profili açtım ve 2 saat oyun oynadım

KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE​

mavi ekran hatası alıyorum.​

Raporları yükleyin.
XMP açık madem, 1 saat boyunca OCCT ile bellek testi yapın.

Memtest64 testide yapayım mı?

Raporları yükleyin.
XMP açık madem, 1 saat boyunca OCCT ile bellek testi yapın.
Hocam memtest 64 yaptım 30 dk hiç bir sorun olmadı.
OCCT de 30dk yaptım ilk 2. dkda SYSTEM SERVICE EXCEPTION hatası aldım. sonra yeniden başlattım 30dkda hiç bir sorun olmadı,
00:00:00 - Info - Test schedule started at 2022-08-04 03:49:40
00:00:00 - Info - Memory - Started (Duration : 01:00:00)
00:28:25 - Info - Memory - Stopped
00:28:25 - Info - Test schedule stopped by user request

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı