Çözüldü RAM OC sonrası sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
8
SSD veya HDD modeli
HP EX900 250 GB
Ekran kartı
GTX 1050 Tİ
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
R3 1200 AF
RAM'e OC yaptım. Sonra sistem açıldı ama görüntü gelmedi. BIOS sıfırlamayı denedim ise yaramadı. Açılıyor ama görüntü yok. Hani ilk açılışta fan tam hız döner ya, o da olmuyor.

Yandığını sanmıyorum. Koku, duman gelmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
CLR_CMOS pinleri 2 pinli, oradaki pinlerin arasına anahtar gibi bir iletken sürtüp kısa devre ile BIOS sıfırlamayı dener misin?
Hocam tek kanal farklı slotlar da çalıştırmayı denediniz mi? Bu LPX modeller o.c ye gelemiyor geçen tecrübe ettim.

Denedim hocam. Benim bu RAM 3200MHz CL16 XMP ile. Ben uzunca bir süredir 3600MHz CL17 olarak kullanıyordum. Salaklik edip 4000MHz denedim ve durum bu.

Aynısı bugün O.C yaparken benim de başıma geldi. Görüntü kablosunu yerinden çıkarıp takınca düzeldi, denemeye değer bence.

BIOS pili erkan kartının altında. Yani her defasında çıkarıp takıyorum ama durum aynı. Yine de teşekkür ederim.

Denedim hocam. Benim bu RAM 3200MHz CL16 XMP ile. Ben uzunca bir süredir 3600MHz CL17 olarak kullanıyordum. Salaklik edip 4000MHz denedim ve durum bu.

BIOS pili erkan kartının altında. Yani her defasında çıkarıp takıyorum ama durum aynı. Yine de teşekkür ederim.
Hocam ramler 1.35v miydi yoksa otomatikte miydi?

Pili söküp ne kadar bekledin? Söküp 10 dakika boyunca bekle ve sonra geri takıp tekrar dene. Yine olmazsa tek slot RAM dene.

Sabah okula gidecekken sokmüştüm. Az önce taktım. Durum aynı. Internette aynı sorunu yaşayanlar denk geldim. BIOS çipi değişmiş çözüm için. Recep Baltaş da Gigabyte anakartlarda böyle bir sorun olduğunu söylemiş konuda.

Tam aynı şey değil ama resetlenemeyen bir BIOS söz konusu.

Sabah okula gidecekken sokmüştüm. Az önce taktım. Durum aynı. Internette aynı sorunu yaşayanlar denk geldim. BIOS çipi değişmiş çözüm için. Recep Baltaş da Gigabyte anakartlarda böyle bir sorun olduğunu söylemiş konuda.

Tam aynı şey değil ama resetlenemeyen bir BIOS söz konusu.
O anakartta pek çok kişiye RAM OC yaptırdım ve böyle bir sorunla ilk kez karşılaşan sizi gördüm. BIOS sürümünüz neydi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı