Çözüldü RAM OC sonrası sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
8
SSD veya HDD modeli
HP EX900 250 GB
Ekran kartı
GTX 1050 Tİ
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
R3 1200 AF
RAM'e OC yaptım. Sonra sistem açıldı ama görüntü gelmedi. BIOS sıfırlamayı denedim ise yaramadı. Açılıyor ama görüntü yok. Hani ilk açılışta fan tam hız döner ya, o da olmuyor.

Yandığını sanmıyorum. Koku, duman gelmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
CLR_CMOS pinleri 2 pinli, oradaki pinlerin arasına anahtar gibi bir iletken sürtüp kısa devre ile BIOS sıfırlamayı dener misin?
RAM'e OC yaptım. Sonra sistem açıldı ama görüntü gelmedi. BIOS sıfırlamayı denedim ise yaramadı. Açılıyor ama görüntü yok. Hani ilk açılışta fan tam hız döner ya, o da olmuyor.

Yandığını sanmıyorum. Koku, duman gelmedi.
Ram modeli nedir voltaj verdiniz mi? Bios sıfırlarken jumper mı kullandınız yoksa pili mi söküp taktınız?

Hoca şu yöntemi deneyin. Güç kablosunu çıkarın, BIOS pilini ve RAM'lardan birisini sökün. Daha sonra açma kapatma düğmesine 4 5 kere basın. Daha sonrasında güç kablosu ve BIOS pilini takın ve çalıştırın bakalım çalışacak mı?
Denedim, olmadı ama tekrar deneyeceğim.

RAM modeli nedir voltaj verdiniz mi? BIOS sıfırlarken jumper mı kullandınız yoksa pili mi söküp taktınız?
Vengeance LPX. Voltaj vermedim. Pili söküp taktım.

@Jaewyn dediğinizi yaptım ama nafile. Ekrana bir türlü görüntü gelmiyor.

@Sir Benjamin @Yener K.

CLR_CMOS pinleri 2 pinli, oradaki pinlerin arasına anahtar gibi bir iletken sürtüp kısa devre ile BIOS sıfırlamayı dener misin?

Çözüm
Tornavida ile denemiştim. Olmamıştı.

Monitörü tuşundan aç kapa yap. Power Saving Mode'a düşünce monitör kapanabiliyor. Bu da bir ihtimal. Başka bir seçenek de RAM'i söküp tekrar takmak.
Denedim hocam. Sistemi açtığımda monitörde otomatik olarak açılıyor ama görüntü gelmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı