totra_proska
Hectopat
Daha fazla
O muhtemelen DJR değil CJR. Thaiphoon'un yanlış okuma ihtimali çok yüksek. Şu programdan ekran görüntüsü atar mısın?
ZenTimings
ZenTimings is a simple and lightweight app for monitoring memory timings on Ryzen platform.zentimings.protonrom.com
Bu iyi bir şey mi ?O muhtemelen DJR değil CJR.
Tamamdır yapıyorum.DJR, CJR'dan çok daha iyi ama CJR da iyi bir çip.
DRAM Freq 3866 FCLK Freq 1933 DRAM Voltage 1.4V girebilirsin. Sonrasında şu testi yapıp FCLK stabilitesine bakalım.
HWiNFO - Free System Information, Monitoring and Diagnostics
Free Hardware Analysis, Monitoring and Reporting. In-depth Hardware Information, Real-Time System Monitoring, Reporting & morewww.hwinfo.com
HWinfo'yu Sadece sensörler seçerek kur sonrasında en aşağıdan Windows Hardware Errors(WHEA) kısmını bul. Prime95'i indirip Large FFTs testini çalıştır, 20 dakika sonra kapatabilirsin. Ne Prime95'de ne de WHEA kısmında hata gözükmeli 20 dakika sonunda. Sonrasında zamanlamalara bakarız.
Prime 95 hata vermedi ancak HWinfo da bunlar var.Tamamdır yapıyorum.
Tamamdır yapıyorum.
Prime 95 hata vermedi ancak HWinfo da bunlar var. Eki Görüntüle 2014847
@the Prodigy
Tekrar Zentimings atar mısın?
Eki Görüntüle 2014852
Acaba Pbo açık ondan dolayı mı hata veriyor ?
Tamamdır güncelleyip deneyelim.5600'ün FCLK'si genelde 1900 üstünde hata veriyor PBO ile alakası yoktur. Bu arada BIOS sürümün çok eski, güncellemen iyi olur. Ondan sonra yine hata alırsan voltajları değiştirmeyi deneriz. BIOS güncelledikten sonra 5-10 dakikalığına test yapman yeterli, tekrar WHEA alırsan testi direkt kapatabilirsin.
Evet hocam anca güncelleyebildim, 3800 Mhz fclk1900Mhz da sıfır hata. Şimdi ne yapıyoruz ?5600'ün FCLK'si genelde 1900 üstünde hata veriyor PBO ile alakası yoktur. Bu arada BIOS sürümün çok eski, güncellemen iyi olur. Ondan sonra yine hata alırsan voltajları değiştirmeyi deneriz. BIOS güncelledikten sonra 5-10 dakikalığına test yapman yeterli, tekrar WHEA alırsan testi direkt kapatabilirsin.
Tamamdır güncelleyip deneyelim.
Evet hocam anca güncelleyebildim, 3800 Mhz fclk1900Mhz da sıfır hata. Şimdi ne yapıyoruz ?