RAM overclock nasıl yapılır?

totra_proska

Hectopat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
RAM overclock yapmaktan hiç anlamam birkaç rehber okudum ancak yine de bilen birine sormak istedim.
Kullandığım RAM'ler Kingston Fury Beast 8 GB 3600 MHz. Yaptığım testleri ve RAM değerlerini ekledim.

BIOS'tan tek yaptığım fclk 1900 MHz, sanırım şu an 3800 MHz çalışıyor.
Görsellerdeki değerlere bakarak yapmam gereken bir ayar var mı? Ya da bu RAM'ler OC yapmaya değer mi?

@BerkayZ87 @the Prodigy
Yardımcı olursanız çok makbule geçer.

Dosya Ekleri

• ram.PNG
    ram.PNG
    66,9 KB · Görüntüleme: 77
  • ram2.PNG
    ram2.PNG
    123,8 KB · Görüntüleme: 75
  • ram3.PNG
    ram3.PNG
    29,6 KB · Görüntüleme: 74
Son düzenleyen: Moderatör:

DJR, CJR'dan çok daha iyi ama CJR da iyi bir çip.

DRAM Freq 3866 FCLK Freq 1933 DRAM Voltage 1.4V girebilirsin. Sonrasında şu testi yapıp FCLK stabilitesine bakalım.

HWinfo'yu Sadece sensörler seçerek kur sonrasında en aşağıdan Windows Hardware Errors(WHEA) kısmını bul. Prime95'i indirip Large FFTs testini çalıştır, 20 dakika sonra kapatabilirsin. Ne Prime95'de ne de WHEA kısmında hata gözükmeli 20 dakika sonunda. Sonrasında zamanlamalara bakarız.

DJR, CJR'dan çok daha iyi ama CJR da iyi bir çip.

DRAM Freq 3866 FCLK Freq 1933 DRAM Voltage 1.4V girebilirsin. Sonrasında şu testi yapıp FCLK stabilitesine bakalım.

HWinfo'yu Sadece sensörler seçerek kur sonrasında en aşağıdan Windows Hardware Errors(WHEA) kısmını bul. Prime95'i indirip Large FFTs testini çalıştır, 20 dakika sonra kapatabilirsin. Ne Prime95'de ne de WHEA kısmında hata gözükmeli 20 dakika sonunda. Sonrasında zamanlamalara bakarız.

Tamamdır yapıyorum.

Tamamdır yapıyorum.
Prime 95 hata vermedi ancak HWinfo da bunlar var.
hm.PNG

@the Prodigy

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2014852
Acaba Pbo açık ondan dolayı mı hata veriyor ?

5600'ün FCLK'si genelde 1900 üstünde hata veriyor PBO ile alakası yoktur. Bu arada BIOS sürümün çok eski, güncellemen iyi olur. Ondan sonra yine hata alırsan voltajları değiştirmeyi deneriz. BIOS güncelledikten sonra 5-10 dakikalığına test yapman yeterli, tekrar WHEA alırsan testi direkt kapatabilirsin.

5600'ün FCLK'si genelde 1900 üstünde hata veriyor PBO ile alakası yoktur. Bu arada BIOS sürümün çok eski, güncellemen iyi olur. Ondan sonra yine hata alırsan voltajları değiştirmeyi deneriz. BIOS güncelledikten sonra 5-10 dakikalığına test yapman yeterli, tekrar WHEA alırsan testi direkt kapatabilirsin.
Tamamdır güncelleyip deneyelim.

Evet hocam anca güncelleyebildim, 3800 Mhz fclk1900Mhz da sıfır hata. Şimdi ne yapıyoruz ?

@the Prodigy

Dosya Ekleri

• ram6.PNG
    ram6.PNG
    35,2 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
Tamamdır güncelleyip deneyelim.

Evet hocam anca güncelleyebildim, 3800 Mhz fclk1900Mhz da sıfır hata. Şimdi ne yapıyoruz ?

DRAM Voltage 1.4V
Gear Down Mode Disabled
Command Rate 1T
AddrCmdSetup 56
tRC 54
tRRDS 4
tRRDL 6
tFAW 16
tWTRS 4
tWTRL 12
tWR 16
tRTP 8