RAM overclock nasıl yapılmalı?

1.25 verip trcdrd deniyorum şimdi hocam, trcdrd 18 yapınca normalde boot ediyor ancak binlerce hatayla karşılaşıyorum testin ilk 10 saniyesinde. Az sonra geçerse güncel zentimings tablosunu paylaşırım. Değiştirilebilecek bir şey varsa söylerseniz sevinirim.

İşaretlediklerimi bendeki gibi yapar mısın? tWR 10 değil 12 olsun. Bazı zamanlamalarım kötü olabilir; BIOS sürümünden, 1.36V kullanmamdan ve bin kalitesinden kaynaklanıyor. :)

JJR.png

Rcdrd konusunda pes etmelisin artık. 1.28v overkill bir SoC voltajı 3600 MHz için.

Diğer değerler nasıl olmalı? Bu arada AI Suite'deki bir açık sayesinde voltaj ayarı yapabiliyorum, büyük ihtimalle bu voltaj değerleri sistem boot edilince uygulanıyor yani sistem başlarken SoC voltage gerektirecek bir işlem yaparsak büyük ihtimalle BIOS sıfırlamamız gerekecek, SoC voltagein kaç olduğunu BIOS'da kontrol edebilmemin yolu var mı? BIOS'da SoC voltage ayarlama yeri bulunmuyor.

Diğer değerler nasıl olmalı? Bu arada AI Suite'deki bir açık sayesinde voltaj ayarı yapabiliyorum, büyük ihtimalle bu voltaj değerleri sistem boot edilince uygulanıyor yani sistem başlarken SoC voltage gerektirecek bir işlem yaparsak büyük ihtimalle BIOS sıfırlamamız gerekecek, SoC voltagein kaç olduğunu BIOS'da kontrol edebilmemin yolu var mı? BIOS'da SoC voltage ayarlama yeri bulunmuyor.

BIOS'dan edemezsin. HWinfo64 ve Zentimings'de anlık SOC voltajı gözüküyordur. İşaretlediğim kutucuklardakileri tWR hariç olduğu gibi geçirebilirsin, SOC olarak da 1.20V verebilirsin.

Twtrl 4 deneyebilirsin fakat BIOS'ta tool kısmından bir flash belleğe ayarlarını kaydet. Siyah ekranda kalman olası.

Hocam öyle bir olay mı var mı? Daha geçen gün PC anakarttan bir şeyi sök tak yapmadan açılmıyor diye bir konu açmıştım. Herhangi bir şeyi çıkarıp takmak yetiyordu bende hep BIOS pilini çıkarıp takıyordum. Haliyle sürekli ayarları not alıp teker teker yazıyordum... İşkence gibi resmen. Deneyeyim bu profil kaydetme olayını.

Twtrl 4 deneyebilirsin fakat BIOS'ta tool kısmından bir flash belleğe ayarlarını kaydet. Siyah ekranda kalman olası.

Evet siyah ekranda kaldım, başka değiştirilebilecek bir şey yok sanırım? SoC voltage falan vererek bir şeyler yapamaz mıyız?

Bu arada hocam RAM'den tiz bir ses geliyor yükteyken sanıyorum ki voltajdan kaynaklı.

Son düzenleme:
Hocam öyle bir olay mı var mı? Daha geçen gün PC anakarttan bir şeyi sök tak yapmadan açılmıyor diye bir konu açmıştım. Herhangi bir şeyi çıkarıp takmak yetiyordu bende hep BIOS pilini çıkarıp takıyordum. Haliyle sürekli ayarları not alıp teker teker yazıyordum... İşkence gibi resmen. Deneyeyim bu profil kaydetme olayını.

Evet siyah ekranda kaldım, başka değiştirilebilecek bir şey yok sanırım? SoC voltage falan vererek bir şeyler yapamaz mıyız?

Bu arada hocam RAM'den tiz bir ses geliyor yükteyken sanıyorum ki voltajdan kaynaklı.

1.35V DRAM kilidi yok mu anakartında? Ses geliyor olabilir, CW benzeri bir şeydir. tWTRL ise kolay düşürülebilen bir zamanlama değil, uğraştırır veya hiç düşmez. BIOS'unda Data ve CAD Bus ayarları olsaydı onları değiştirmeyi denerdik, fayda edebilirdi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı