RAM overclock sıkıntı yaratır mı?

Alperen 06

Hectopat
Makaleler
1
Corsair Vengeance LPX RAM'im var. 8x2 3000MHz 16-20-20-38 CL 1.35V. Micron belleği var modeli D9tbh. RAM'leri 3200 MHz 16-19-16-30 CL 1.35V yaptım, 60ohm, 1T, Gear Down Mode Auto'da. Bir sıkıntı olur mu?

Mavi ekran, çökme gibi sorunlar yaşamazsanız RAM belleğe zarar gelmez. Önemli olan stabil olup olmadığı.

Mavi ekran yemedim daha ama belli olmaz bir sorum olacak CL değerlerinde 3. ve 4. değerler bayağı bir düştü 20'den 16 ya ve 38'den 30'a ama 1 ve 2. değerleri düşürünce mavi ekran yiyorum 1 sayı bile dusursem voltaj mi vermem gerekiyor?

Mevcut RAM bellekleriniz pek overclock yapmaya uygun değil. Ryzen Dram Calculator kullanarak verilen değerleri yazın. Ha elle yapacağım diyorsanız evet voltaj istiyor. 1.4V geçmemeye çalışın.

Mevcut RAM bellekleriniz pek overclock yapmaya uygun değil. Ryzen DRAM calculator kullanarak verilen değerleri yazın. Ha elle yapacağım diyorsanız evet voltaj istiyor. 1.4v geçmemeye çalışın.

Anakartim ASRock B450M HDV r4.0 3200 MHz üstüne çıkarırsam sıkıntı çıkar değil mi? Bu Ramin 3600 e çıktığını söylüyorlar

O belleklere göre iyi bir değer. Ötesi sıkıntı. Samsung B die en iyisi sonra Micron E die geliyor diye biliyorum. Diğer bellekleri pek bilmiyorum. Kesin olmamak kaydıyla Micron b die kötü diye biliyorum. Ucuz ve iş görür bellek almak istersen Micron E die olanlara bak. Bendeki bellek 3000 MHZ Cl15 Micron E die. Overclockla 3600 MHZ Cl15 1.38V'da kullanıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı