RAM Overclock sonrası PC çalışmıyor

Portgas

Decapat
Katılım
31 Ekim 2020
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bilgisayarım servisten yeni geldi ancak geldiğinde normalde 3000 MHz de çalışan RAM 2133 MHz de çalışıyordu. Haliyle bende bunu düzeltmek için BIOS'tan overclock yaptım ancak bilgisayarın fanları dışında hiçbir şey çalışmıyor. BIOS pilini çıkarıp 10-15 dk bekledim ancak düzelmedi. CLR-CMOS da denedim (anakartta jumper olmadığı için internetten gördüğüm üzere ataç ile yaptım.) Ancak hala çalışmıyor. Bilgisi olan yardım ederse sevinirim.
Anakart: ASRock A320M HDVR 4.0
 
Son düzenleme:
Sorunu çözebildiniz mi arkadaşlar, bende de aynı sorun var...

Eskisi ile aynı marka ve model olan yeni 8 GB'lık yeni RAM'imi takıyorum, bilgisayarı varsayılan değerlerle başlatıyorum, görev yöneticisine ve PC bilgilerine baktığımda RAM bilgisi 16 GB (2133 MHz) olarak görünüyor. Buraya kadar sorun yok.

BIOS'ta XMP ile RAM frekansını 3000 MHz yaptığımda anakartımda CPU Debug LED'i yanıyor ve sistem başlamıyor. Monitöre hiç görüntü gelmiyor. Klavye ve mouse çalışmıyor. Ama fanlar falan çalışıyor, yani sistem açık.

Çok fazla araştırdım ancak bir türlü çözemedim. Anlaşılan konu halen güncel, lütfen bilen birisi yardım elini uzatabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı