RAM seçimi nasıl yapılmalı?

umutsahin91

Kilopat
Daha fazla  
Yeni bir bilgisayar topluyorum. Bazı anakartlar RAM seçimi yapıyor diye duymuştum. Benim de başıma geldi. DDR3 slotlu 1333 MHz'lı çalışan anakarta aynı özellikte RAM takmıştım. Bilgisayar açılmamıştı (4 slot var. Her bir slot 2 GB RAM DDR3 1333 MHz destekliyor). Anakart için uyum sorunu yaşar mıyım ve anakart neye göre seçim yapıyor da uyum sorunu yaşıyor.(İstediği özellikler aynı olmasına rağmen). RAM olarak bunu düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Z390M DDR4 destekli bir anakart, sen DDR3 bellek takmışsın anladığım kadarıyla. Çalışmaması normal. Frekans değeri 3000MHz'in üstünde olsun, dual channel çalışacak şekilde iki adet 8Gb bellek olsun yeterli.

Eski sisteminizdeki anakartın slotlarından biri yada taktığınız belleklerden biri sorunlu olduğu için sistem açılmamış olabilir. Her belleği tek tek deneyip belleklerde sorun olmadığından emin olduktan sonra, sorunsuz olduğuna emin olduğunuz bellekle tek tek bütün slotları deneyerek slotlarda bir sorun olup olmadığını test etmek gerekebilir.
Yeni sistem için almayı düşündüğünüz anakart ve bellekler uyumludur diye düşünüyorum bir sıkıntı çıkacağını sanmam.

Z390M DDR4 destekli bir anakart, sen DDR3 bellek takmışsın anladığım kadarıyla. Çalışmaması normal. Frekans değeri 3000MHz'in üstünde olsun, dual channel çalışacak şekilde iki adet 8Gb bellek olsun yeterli.

Bilgisayarı daha toplamadım. DDR3 ram şuan ki kullandığım bilgisayar için konuşuyorum.
Eski sisteminizdeki anakartın slotlarından biri yada taktığınız belleklerden biri sorunlu olduğu için sistem açılmamış olabilir. Her belleği tek tek deneyip belleklerde sorun olmadığından emin olduktan sonra, sorunsuz olduğuna emin olduğunuz bellekle tek tek bütün slotları deneyerek slotlarda bir sorun olup olmadığını test etmek gerekebilir.
Yeni sistem için almayı düşündüğünüz anakart ve bellekler uyumludur diye düşünüyorum bir sıkıntı çıkacağını sanmam.

Farklı bir ram taktım. Sorun olmadı. Sadece o ram için yaptı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı