RAM slotu çalışmıyor

atakanbayr

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarı temizlemek için söktüm, ekran kartı işlemci macunlarını değiştim. RAM'leri de söküp genel olarak bir toz temizliği yaptım. Sonrasında tekrar kurduğumda RAM slotlarından birinin çalışmadığını gördüm. RAM'lerden ikisi takılıyken anakart üstünde DRAM ışığında kalıyor. Fakat 2 RAM'den birini takarsam çalışıyor, yani sorun RAM slotunda.

Yapılanlar;
Silgiyle temizledim.
Girişleri kontrol ettim.

Sorunun RAM slotunda olduğunu test ettim çünkü 2 RAM'de diğer slotta çalışıyor. Acaba çözüm önerileriniz nelerdir?

Söktüm fakat bu sürekli olarak yaptığım bir şey temizlerken, hep dikkatli oturturum. Olası pin sorununda bilgisayarın hiç açılmaması lazım değil mi? Şu anda tek RAM aktif şekilde bilgisayarı kullanıyorum.
Her pin için aynısı geçerli değil. Bazıları doğrudan bilgisayarın açılmamasına sebep olurken bazıları ses, USB girişlerine veya RAM slotlarına etki edebiliyor.

Her pin için aynısı geçerli değil. Bazıları doğrudan bilgisayarın açılmamasına sebep olurken bazıları ses, USB girişlerine veya RAM slotlarına etki edebiliyor.
Görselleri ekledim.

İşlemciyi çıkartıp anakart üzerindeki pinlere bakın yamuk veya kırık pin var mı diye.
Görsel yükledim.

• İşlemci tekrardan çıkartılıp yerine oturtuldu.
  • RAM'ler sökülüp temizlenip yerine oturtuldu.
  • Kasadaki elektriklenmeyi boşaltmak için elektrikten kesip bir süre plastik parçalarla kasaya dokundurma yapıldı.

En son RAM'ler yerine oturtulup açıldığında, slotlar çalışmıştır.

Dosya Ekleri

• IMG_8168.jpeg
    IMG_8168.jpeg
    340 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_8169.jpeg
    IMG_8169.jpeg
    114,5 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_8170.jpeg
    IMG_8170.jpeg
    256,1 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:

Technopat Haberler