RAM Slotu Mavi Ekran Hatası verdiriyor

shanoglu60

Megapat
Makaleler
2
Yer
Tarsus
Daha fazla  
Meslek
Seo
Selam arkadaşlar,

Benim kullandığım sistemde, bazen mavi ekran veriyor. Anakartım Asus P5Q SE2 eski bir anakarttır. Önceki bozulan anakartımın aynısından, ikinci el olarak almıştım. Ben şu son zamanlarda iki slottan şüphelenmeye başladım. Kullandığım RAM modelleri ise Kingston hepsi de 667 MHz' dir. Bütün RAM modellerini A1 ve A2 slotuna takınca, hiçbir şekilde hata vermiyor. Ne mavi ekran hatası alıyorum ne de test yaptığım zaman testler de sorun çıkıyor. Ne yazık ki B1 ve B2 slotuna takınca ise mavi ekranların arkası kesilmiyor. Sizce sorun slotun bozuk olması mıdır ?
  • 2 GB 667 MHz (1.8v)
  • 2 GB 667 MHz (1.8v)
  • 1 GB 667 MHz (1.8v)
  • 1 GB 667 MHz (1.8v)
Minidump

Son düzenleyen: Moderatör:
Ramlerin modelleri aynı ise slotun bozuk olması büyük ihtimal. Birde anakart ve işlemci maksimum kaç GB ram destekliyor ona da bakman iyi olur.

Evet RAM' lerin modelleri ve frekansları aynıdır. Anakart 16 GB destekliyor.
Slotun bozuk gibi duruyor, bir şey atlamamak adına, BIOS güncel mi? Slotlara bir üfle, toz bir şey olmasın.

BIOS anakartın sitesinde verdiği en güncel sürümünü kullanıyorum. Slotları ise zarar görmesin diye, ufak suluboya fırçası ile sildim.

Tamamdır çok sağolun öyle yapacağım. Birde bazen şunu diyor. Çekirdek olmadığı için işletim sistemi başlatılmadı diye hata veriyor.
Her bir Ram'e bir numara ver. (1,2,3,4 vs.) sonra B slotlarına tek tek dene. Aynı hatayı alacak mısın bakalım.

Kardeşim sanırım bu sefer oldu. Şüphelendiğim iki slotun arasına ve içine ince bir fırça ile geçtim. Akabinde RAM modellerini şu şekilde taktım. RAM' ler şuanda Dual şekilde çalışıyor. Sizce doğru mu taktım ?
  • 1 GB 667 MHz A1
  • 2 GB 667 MHz A2
  • 1 GB 667 MHz B1
  • 2 GB 667 MHz B2
Slotun bozuk gibi duruyor, bir şey atlamamak adına, BIOS güncel mi? Slotlara bir üfle, toz bir şey olmasın.

Sanırım dediğin gibi slotlar tozlanmış herhalde, yumuşak fırça ile silince sorun ortadan kalktı.

Son düzenleme:
İşe yaramasına sevindim.Doğru. Dual Chanel özelliği ile daha iyi performans alırsın. Ramlerin kendisini ise normal kullandığımız bir silgi ile temizleyebilirsin. Silginin ortasını azıcık oy, ramlerin ağzını orayla yavaşça silebilirsin. (bunu ilerisi için söyledim.) hadi geçmiş olsun.

İşe yaramasına sevindim.Doğru. Dual Chanel özelliği ile daha iyi performans alırsın. Ramlerin kendisini ise normal kullandığımız bir silgi ile temizleyebilirsin. Silginin ortasını azıcık oy, ramlerin ağzını orayla yavaşça silebilirsin. (bunu ilerisi için söyledim.) hadi geçmiş olsun.

Şimdilik sorun yok. Slotlar tozlanınca demek ki bu tür sorunlara yol açabiliyormuş. Her seferinde silgi ile siliyorum. Şuanda 6 GB Ram olarak kullanıyorum. Ben letgodan ikinci el 4 GB buldum. Bilgisayarı 12 GB Ram olarak kullanmak istiyorum. 16 GB' ye kadar destekliyor.

4-2-2-2 şeklinde slotlara takmayı düşünüyorum.

Şimdilik sorun yok. Slotlar tozlanınca demek ki bu tür sorunlara yol açabiliyormuş. Her seferinde silgi ile siliyorum. Şuanda 6 GB Ram olarak kullanıyorum. Ben letgodan ikinci el 4 GB buldum. Bilgisayarı 12 GB Ram olarak kullanmak istiyorum. 16 GB' ye kadar destekliyor.

4-2-2-2 şeklinde slotlara takmayı düşünüyorum.

Anakartın her ne kadar 16 gb ram desteklese de BIOS'un güncel olmalı. BIOS sürümüne dikkat et. Ayrıca yeni alacağın ramlerin frekansı aynı olmalı.

Anakartın her ne kadar 16 gb ram desteklese de BIOS'un güncel olmalı. BIOS sürümüne dikkat et. Ayrıca yeni alacağın ramlerin frekansı aynı olmalı.

BIOS güncel durumda zaten, anakartın sitesinde verilen en güncel BIOS' u kullanıyorum.
RAM' leri 8 GB veya 12 GB yapacağım ama korkuyorum slotlardan sökmeye, yine aynı hataları verir mi diye.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı