RAM slotu neden bozulur?

veysel.requ

Kilopat
Yer
Adana
1-2 ay önce kasamı TV'ye HDMI ile TV'ye bağlamayı denedim ve görüntü alamadım hiçbir şekilde. Tekrar monitöre takmayı denediğimde ise görüntü gelmedi. Kasayı aldığım yer olan Mediamarkt'a götürdüm ve RAM slotlarından bir tanesinin arızalandığını, bundan dolayı da RAM'lerden bir tanesinin bozulduğunu söyledi. Ben kendimce PSU'nun yetersiz olduğunu düşündüm ama bilgisayar hakkında fazla bilgim olmadığı için konu açmaya karar verdim. Sorunu daha önce yaşamış ya da bilgisi olan birisi varsa cevaplarını bekliyorum.

Sistemim;

-AMD Ryzen 3 1300x
-Asus Phoenix GTX 1050Ti
-ASUS Prime A320M-K
-Kingston HyperX Fury Black 16GB(2x8) 2133MHz DDR4
-XIGMATEK 400W +80 PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Televizyona takıldı diye olacağını sanmam. Ayrıca söylenenin doğruluğundan da emin olmak gerekir. Media Markt Pc donanımları konusunda aman aman bir firma değil.
Bu durumda şu an takılı olmayan belleğin bozuk olduğu söyleniyorsa, yapacağınız şey şu.
Bilgisayarınızı kapatın, kasaya gelen güç kablosunu çıkarın.
Power düğmesine 5-6 kere arka arkaya basarak statik elektriğin boşalmasını sağlayın.
Daha sonra takılı olan belleği çıkarıp, çıkarttığınız slota bozuk olduğu iddia edilen belleği takarak sistemi çalıştırmayı deneyin. Şayet aynı slot da bozuk olduğu iddia edilen bellek de çalışırsa en kötü ihtimalle diğer bellek slotu bozuk anlamına gelir ki, bu durumda onunda gerçekliği sorgulanır hale gelir.

Televizyona takıldı diye olacağını sanmam. Ayrıca söylenenin doğruluğundan da emin olmak gerekir. Media Markt Pc donanımları konusunda aman aman bir firma değil.
Bu durumda şu an takılı olmayan belleğin bozuk olduğu söyleniyorsa, yapacağınız şey şu.
Bilgisayarınızı kapatın, kasaya gelen güç kablosunu çıkarın.
Power düğmesine 5-6 kere arka arkaya basarak statik elektriğin boşalmasını sağlayın.
Daha sonra takılı olan belleği çıkarıp, çıkarttığınız slota bozuk olduğu iddia edilen belleği takarak sistemi çalıştırmayı deneyin. Şayet aynı slot da bozuk olduğu iddia edilen bellek de çalışırsa en kötü ihtimalle diğer bellek slotu bozuk anlamına gelir ki, bu durumda onunda gerçekliği sorgulanır hale gelir.
Zaten mağazada ki personel gözümün önünde her şekilde denedi ramlari sorun anakartta o kesin ben neden arızalandığını merak ediyorum o yüzden bu konuyu açtım.

Doğru söylüyorsun tüm ram slotlarına denedikten sonra sırayla diğer ramı da tüm slotlarda denersin. Daha sonra da harddiski değiştirip başka HDD ile denerdim. Ekran kartından da olabilir onuda denemek lazım. Psu yeterli gelmiyordur ondan da olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı