RAM Soğutucu Gerekli mi?

269184

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,

RAM soğutucu gerekli mi, performansa veya sisteme herhangi bir katkısı olur mu? Fikirlerinizi neden-sonuçlarıyla birlikte paylaşabilirsiniz.
Ben RAM'lerimin etiketlerini söktüm. Garanti dışı kaldılar. Bir süre kullandıktan sonra yararı olup olmadığını sizinle paylaşacağım.
Tasarımı ile ilgili olarak söyleyebileceğim tek şey; benim gayet hoşuma gitti, ince ve zarif. İç yüzeyinde yapışkanlı ince termal ped var.
İyi yapışıyor da olsa, Notebook için metal bloğun düşüp anakarta kısa devre yaptırma ihtimali var. Küçük bir ihtimal de olsa blok yüzeylerin düşmemesi için 1
güvenlik önlemi alınmasında yarar var.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg

Zararı yok fakat bakırı ısıyı iletip elektiriği iletmeyen bir boya ile boyamanız iyi olabilir kısa devre olmaması açasından.
Bende ince bir ip ile uzunluğundan 2 tur sarmayı düşünüyordum. Bahsettiğin boyanın linkini atar mısın ve o boya iletkenliği azaltmayacak mı?

Son düzenleme:
Bende ince bir ip ile uzunluğundan 2 tur sarmayı düşünüyordum. Bahsettiğin boyanın linkini atar mısın ve o boya iletkenliği azaltmayacak mı?
İp saracaksan neden soğutucuyla uğraştın ki? Ayrıca o M2 SSD'ler de işkence çekiyor gibi. Altına termal ped koyarsan dediğim şeyi yakalayabilirsin, illa boyaya gerek yok.

Laptop anakartında o bileşenler ters durur ve yer çekiminin etkisinde kalır. Sabitlenmezse düşerler. Soğutma plakalarının iç yüzeyinde termal ped var. SSD'lerin radyatörünü çıkarttım D Cover alçaklığından dolayı. Yenisini spariş vereceğim. İzin veriyorsan gelene kadar o şekilde kullanabilir miyim?
1.jpg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı