RAM takınca mavi ekran hatası

pasii

Kilopat
Bilgisayar boşta çalışıyordu ve geldiğimde mavi ekran aldığımı gördüm. Sonra kendim kontrol ettiğimde bir tane RAM'i çıkarınca çalıştı. Tek RAM'li bir şekilde bilgisayar çalışıyor ama o RAM'i taktığım gibi direkt mavi ekran yiyorum. 2 RAM birlikte olunca bilgisayar direkt çalışmıyor.

Minidump:Dropbox

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-12-28 at 16.32.07.jpeg
    WhatsApp Image 2024-12-28 at 16.32.07.jpeg
    140,2 KB · Görüntüleme: 54
Selamlar, hocam.

Kullandığınız RAM Intel XMP bir bellek görselde gördüğünüz gibi 1 adet XMP profili mevcut geri kalan 3 adet JEDEC olarak var, BIOS ayarlarından 2133 MHz olarak seçerseniz sorunsuz çalışacaktır.

Eki Görüntüle 2383693

Benim PC de DOCP var onu kapatıp denedim ama yine işe yaramadı. Anakartım: B450M-K II.

Benim PC de DOCP var onu kapatıp denedim ama yine işe yaramadı. Anakartım: B450M-K II.

Memtest86 ile test edip sonuçları paylaşın.

Deneyin hocam tek tek test yapın RAM'leri.

Son durum nedir? @pasii

Hocam şu an flashım yok maalesef. Elime bir flash geçtiğinde deneyip bilgi vereceğim.

Bu arada bozuk RAM ile bilgisayarı çalıştırmayı denediğimde işlemci fanı bile devreye girmiyor. Nasıl test edeceğim?

Garantisi mevcut eğer garantiye göndermek daha mantıklı diyorsanız göndereyim.

Hocam şu an flashım yok maalesef. Elime bir flash geçtiğinde deneyip bilgi vereceğim.

Bu arada bozuk RAM ile bilgisayarı çalıştırmayı denediğimde işlemci fanı bile devreye girmiyor. Nasıl test edeceğim?

Garantisi mevcut eğer garantiye göndermek daha mantıklı diyorsanız göndereyim.

Şimdi benim gördüğüm belleklerinde 3 adet JEDEC profil ve 1 adet XMP profili var siz XMP kapalı olarak denediniz ve olmadı eğer ki bulabilirsen herhangi bir USB test edelim garanti iş olur bizim için.

Şimdi benim gördüğüm belleklerinde 3 adet JEDEC profil ve 1 adet XMP profili var siz XMP kapalı olarak denediniz ve olmadı eğer ki bulabilirsen herhangi bir USB test edelim garanti iş olur bizim için.

Aslında yeni bir RAM almıştım şu an yeni RAM + eski RAM'den bir tanesi ile PC çalışıyor. Yani garantiye göndermek çok sorun yaratmaz gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı