Bilgisayar boşta çalışıyordu ve geldiğimde mavi ekran aldığımı gördüm. Sonra kendim kontrol ettiğimde bir tane RAM'i çıkarınca çalıştı. Tek RAM'li bir şekilde bilgisayar çalışıyor ama o RAM'i taktığım gibi direkt mavi ekran yiyorum. 2 RAM birlikte olunca bilgisayar direkt çalışmıyor.
Kullandığınız RAM Intel XMP bir bellek görselde gördüğünüz gibi 1 adet XMP profili mevcut geri kalan 3 adet JEDEC olarak var, BIOS ayarlarından 2133 MHz olarak seçerseniz sorunsuz çalışacaktır.
Şimdi benim gördüğüm belleklerinde 3 adetJEDEC profil ve 1 adet XMP profili var siz XMP kapalı olarak denediniz ve olmadı eğer ki bulabilirsen herhangi bir USB test edelim garanti iş olur bizim için.
Şimdi benim gördüğüm belleklerinde 3 adetJEDEC profil ve 1 adet XMP profili var siz XMP kapalı olarak denediniz ve olmadı eğer ki bulabilirsen herhangi bir USB test edelim garanti iş olur bizim için.
Hocam yarın elime bir flash geçecek ve RAM'i test edeceğim. Ama bozuk RAM ile bilgisayarı çalıştırınca BIOS'a dahi giremiyorum. Nasıl test edeceğim anlamış değilim. Yardımcı olursan sevinirim.