RAM takviyesi vs ekran kartı

• Konuyu başlatan Akif.m
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 654

Akif.m

Hectopat
Daha fazla  
Başlıktan anlaşılacağı üzere arkadaşlar 8 GB RAM'i 16 yapmak mı daha mantıklı yoksa ekran kartı mi? R7 370 düşünüyorum RAM 2400 MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınız şu an ne hocam?

Ekran kartım yok AMD Athlon 3000G AMD A320M a Pro SK Hynix RAM 2400 MHz.

O ekran kartını alsan bile pek farkı olmayacaktır. Vega 3 son performansına yükseltmel daha iyi olur. Ne kadar bütçeniz var? Eğer 600-700 bandına çıkabilirsen elindeki RAM'i bir şekilde elden çıkar ve sisteme 8x2 3200 veya 3600 MHz RAM araştır ikinci elden son aralar fiyatları iyice düştü RAM piyasasının. R7 serisi ekran kartı ölü yatırım olur bu zamandan sonra.

Hocam APU RAM'den güç alır, o ekran kartı iyi bir yatırım olmaz ama RAM yükseltmek iyi bir yatırım olur eğer DDR5 tarafına yakın zamanda geçmeyi düşünmüyorsanız.

Anladım geçmeyi düşünmüyorum fakat ekran kartı ne önerirsiniz işlemciyi mi yükseltmeliyim.

Anladım geçmeyi düşünüyorum fakat ekran kartı ne önerirsiniz işlemciyi mi yükseltmeliyim.

Hocam DDR5'e bu sene geçecekseniz yazdığınız parçaları alabilirsiniz. Ama daha 2-3 yıl DDR4 kullanmayı planlıyorsanız. Dediğim gibi 8x2 en az 3200MHz olacak şekilde RAM alın. Zaten oyun performansınız artacaktır APU RAM kullandığı için. A320 anakarta sonradan R5 5600G gibi bir APU alabilirsiniz paranız olduğunda veya R3 serisi işlemci + RX6400 alırsınız veya uzun süre kullanırsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı