RAM Test Etme

Makaleler
2
Arkadaşlar bende 8x2GB RAM var ama sanki bir tanesi çalışmıyormuş gibi hissediyorum. BIOS ve Windows'tan bakınca 16GB 2400MHz gözüküyor. Ama oyunlarda hiç 8GB'ı aştığını göremiyorum. 8GB sınırlarına dayanıyor ama 9GB olmuyor. İkisinin de sağlıklı bir şekilde çalıştığını nasıl test edebilirim?

Çözüm
MemTest86 uygulaması ile test edebilirsiniz. BIOS ve Windows üzerinden iki RAM de gözüküyorsa ve kullanılabilir miktar doğru gözüküyorsa sorun yoktur. Oynadığınız oyunlar gereksinim duymuyor olabilir. Oyunun görüntü ayarları ve oyun içinde kalma süreniz de RAM kullanımını arttırabilir. Hangi oyunları oynuyorsunuz bilmiyorum fakat mesela BF 5, PUBG gibi oyunlarda 8 GB'yi rahatlıkla aşıyor.
MemTest86 uygulaması ile test edebilirsiniz. BIOS ve Windows üzerinden iki RAM de gözüküyorsa ve kullanılabilir miktar doğru gözüküyorsa sorun yoktur. Oynadığınız oyunlar gereksinim duymuyor olabilir. Oyunun görüntü ayarları ve oyun içinde kalma süreniz de RAM kullanımını arttırabilir. Hangi oyunları oynuyorsunuz bilmiyorum fakat mesela BF 5, PUBG gibi oyunlarda 8 GB'yi rahatlıkla aşıyor.

Çözüm
RAM'lerinden biri bozuk olsa, birisini görmez. Bende 4x8GB RAM var. Ben 10GB'ın üzerinde RAM kullandığımı hiç görmedim ama hızından yararlanıyor merak etme. 2x 3x ve 4x RAM taktığımda minimal hız farkları hissediyorum, her uygulamada ama bunu herkes hissedemeyebilir. Uzun süre kullanmış olmak gerekir.

Windows bellek tanılama aracını kullandım ve bir sorun yok gibi gözüküyor umarım öyledir. En yakın zamanda yüksek RAM kullanan bir oyun yükleyip teyit edeceğim. Şuan sistemimde yüklü oyunlar çok RAM kullanmıyor denediğim kadarı ile. Yüklü oyunların resmini atıyorum aşağıya hangisi benim işimi görür biliyorsanız söyleyin lütfen hepsinin tek tek denemek zaman alacaktır.

Capture.PNG

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı