Gorundugu gibi RAM 880 Hz'ler ama CPU Z 440-430 arasi gosteriyor. İslemcim3 GHz amaa 2.60 2.70 arasindan cikmiyor. Ve oyunlarda FPS düşmesi yiyorum. Neden olabilir bu sorun?
Bilgisayarın ömrü kullanma süresi, kasanın gerilim kuvveti... Herşey etki edebilir ama bu işlemci ve ramden fazla birşey beklememek gerek. Rami veya işlemciyi zorluyor olabilirsin veya boştayken çok hıza gerek duymuyorda olabilirler.
Gorundugu gibi RAM 880 Hz'ler ama CPU Z 440-430 arasi gosteriyor. İslemcim3 GHz amaa 2.60 2.70 arasindan cikmiyor. Ve oyunlarda FPS düşmesi yiyorum. Neden olabilir bu sorun?
RAM için bende @Lisser'in dediği gibi biliyorum, işlemci içinde 3GHz gözüküyor diye yük altında hep 3GHz'de çalışmaz sistemin durumuna göre ayarlar kendini. FPS düşmesi de anlık takılmalar halinde oluyorsa RAM'inizin kapasitesi yetmiyor olabilir.
Windows 7 ydi Windows 10 yukselttim sürücü filan pek anlamıyorum. Ekran karti guncel ama belki BIOS guncel degildir onda riskli geldigi icin ellemiyorum.
Bilgisayarın ömrü kullanma süresi, kasanın gerilim kuvveti... Her şey etki edebilir ama bu işlemci ve RAM'den fazla bir şey beklememek gerek. RAM'i veya işlemciyi zorluyor olabilirsin veya boştayken çok hıza gerek duymuyorda olabilirler.