RAM ve diğer bileşenlerin düzgün çalışıp çalışmadığı nasıl anlaşılır?

LilithTR

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar efendim, RAM'lerim 3200 MHz fakat XMP yaptığımı hatırlamıyorum sadece BIOS'tan 3200'ü seçmiştim. RAM'lerim doğru frekansta çalışıyor mu?

ram1.png

Ek olarak CPU fanlarımın RPM hızında bir terslik var gibi geldi. Cpu_Fan/WP de olan düşük RPM'li, CPU_FAN2 de olan ise yüksek RPM'li olan.
Sizce normal mi tam tersi olması gerekmez mi? Ve boştaki sıcaklık değerlerini görüyorsunuz.

cpu1.png

Bir de ek olarak kasamı yeni topladığım için kasanın ön tarafındaki RGB ışıkları aydınlatamadım fakat kasanın kullanım kılavuzundaki yönelgeler bu şekilde.
Addr_led1 de takılı şu an fakat yanmıyor.
Nasıl aydınlatabilirim bu fanları?

kablo ss.jpg

kasa ön.jpg

kasa uzaktan.jpg

Son fotoğrafım ise Setup'dır.
2 haftadır uzun uğraşlarım sonucunda tüm aksiliklere rağmen startı verdim.
Alırım bir hayırlı olsununuzu.
Tüm yardım eden arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.

kasa111.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartım yok UHD 750'de kullanıyorum 11600K'dan ötürü monitörüm 144Hz olmasına rağmen ben 60Hz alırım zannediyordum şu an 120Hz'de kullanıyorum çok şaşkın ve mutluyum öte yandan.

HDMI veya DP sürümüne göre değişir, 4K 60FPS'tir o. 1080P'de 144Hz veya 120Hz alınabilir sürüme göre.

Pompanın pinleri CPU WP kısmına takılı, Radyatör fanları ise CPU_FAN kısmında.

Tamam, CPU WP CPU2 diye mi görünüyor CPU olarak mı? CPU2 ise normal.

Anakart: ASRock B560M Pro4/ac
Kasa: Sharkoon TK4

İki taraf da ARGB destekliyor, 3 pin 5V ARGB kabloları anakarttaki yine 3 pin 5V ARGB pinlerine takılırsa kontrol edilebilir fanlar.

HDMI veya DP sürümüne göre değişir, 4K 60FPS'tir o. 1080P'de 144Hz veya 120Hz alınabilir sürüme göre.

Tamam, CPU WP CPU2 diye mi görünüyor CPU olarak mı? CPU2 ise normal.

İki taraf da ARGB destekliyor, 3 pin 5V ARGB kabloları anakarttaki yine 3 pin 5V ARGB pinlerine takılırsa kontrol edilebilir fanlar.
Orasını bilmiyorum, Umarım Cpu WP CPU2 dir.
Anakartımda RGB_LED1 , ADDR_LED, +12V GRB var ona takmaya çalıştım pc açıkken duman çıktı ama o vdg kablosunun devamı olanı takmamıştım. Molexden gelen 4 pinli bi giriş vardı onu denemiştim.

Orasını bilmiyorum, umarım CPU wp CPU2'dir.

Büyük ihtimalle, fanlar 1700 RPM olurken pompa 900 RPM olmaz sonuçta.

Anakartımda RGB_LED1 , ADDR_LED, +12V GRB var ona takmaya çalıştım pc açıkken duman çıktı

ADDR_LED pinlerine yapmalısın, diğerleri 12v pinleri.

1645816928561.png

Mavi yuvarlak ile gösterdiğim pinlere yapılmalı ARGB bağlantıları.

Büyük ihtimalle, fanlar 1700 RPM olurken pompa 900 RPM olmaz sonuçta.

Addr_led pinlerine yapmalısın, diğerleri 12v pinleri.

Eki Görüntüle 1315980

Mavi yuvarlak ile gösterdiğim pinlere yapılmalı ARGB bağlantıları.

Evet takılı şu an ama eksik bir şey yaptığımı hissediyorum. Bir yerde eksiklik var ama çözemedik bir türlü :(

n1n1n1.jpg

Ne gibi bir eksiklik? Fanlar üzerinde tam ARGB kontrol sağlayamıyor musun?

Kontrolcüyü de kontrol edin. SATA beslemesi ve anakarta olan bağlantı kablosunun takılı olması gerekir. Bir de kumanda veya tuş varsa bununla kontrolü anakarta vermek gerekir.

Kontrolcüyü de kontrol edin. SATA beslemesi ve anakarta olan bağlantı kablosunun takılı olması gerekir. Bir de kumanda veya tuş varsa bununla kontrolü anakarta vermek gerekir.

SATA beslemesi takılı arkadaki kontrolcüde anakarta bağlantı kablosunu anlayamadım.
Kumanda yok efendim, kasadaki reset SW'yi kontrolcü olarak kullanmışlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır hocam. SATA takılı ise ve ARGB kabloları da takılı ise normalde yanması lazım. Reset tuşu ile de yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı