RAM ve soğutucu çakışması render için RAM boyut ne kadar olmalı?

kGlaxy

Kilopat
Merhaba arkadaşlar,
Ryzen 9900x3D aldım.
Şimdi ASUS B850 Max Gaming anakart;
2x24 GB hynix modüllü bir RAM;
Ve Thermalright Phantom Spirit 120SE alacağım.

Sorunum şu 120SE RAM'lerin üzeine çıkıyor. Birbirlerine engel olmamaları için nasıl emin olabilirim?
Bu sayfasında 120SE fan boyutlarında H25 yazıyor ama o sanırım fanın kalınlığı oluyor.

Bunları gözeterek RAM önerileriniz ne olur? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasam yaklaşık 20 cm toplamda dışarıdan. Ben toplamadım vata nbiilgisayardan almıştım o zaman ilgisizdim. Kasa everest ama detaylarını bilmiyorum
Bu olması lazım.
Kapak kapanır mı?
140mm bi soğutucu mu tercih etsem acaba sığacaksa?

Fanı yukarı kaydırabilirsiniz.
Yani sadece fan kısmı mı den geliyor ramlerin üstüne?

2 li set ram alırsam 3 ve 4 . yuvaya takmam herhangi bir performans kaybına yol açar mı ram olarak?

Kasam yaklaşık 20 cm toplamda dışarıdan. Ben toplamadım vata nbiilgisayardan almıştım o zaman ilgisizdim. Kasa everest ama detaylarını bilmiyorum
Bu olması lazım.
Kapak kapanır mı?
140mm bi soğutucu mu tercih etsem acaba sığacaksa?

Yani sadece fan kısmı mı den geliyor ramlerin üstüne?

2 li set ram alırsam 3 ve 4 . yuvaya takmam herhangi bir performans kaybına yol açar mı ram olarak?
Olmadi ne kadar yukseklige tolerans gosterebilirsiniz cetvelle olcersiniz, ona gore bakarsiniz. Ayrica H154 yaziyor yani 15.4 cm yuksekliginde demek.

Ek olarak ikili set RAM alirsaniz 2. ve 4. yuvaya takabilirsiniz. 1-2 veya 3-4 gibi kombinasyon yaparsaniz cift kanal ozelligini aktive edemezsiniz.

Bir de fanin web sayfasinda dimensions olarak belirtilen L, W ve H harfleri Length (uzunluk), Width (genislik) ve Height (yukseklik) sozcuklerinin kisaltmalari oluyor.

Kasam yaklaşık 20 cm toplamda dışarıdan. Ben toplamadım VA'ta nbiilgisayardan almıştım o zaman ilgisizdim. Kasa Everest ama detaylarını bilmiyorum.
Bu olması lazım.
Kapak kapanır mı?
140mm bir soğutucu mu tercih etsem acaba sığacaksa?

Yani sadece fan kısmı mıden geliyor RAM'lerin üstüne?

2'li set RAM alırsam 3 ve 4. Yuvaya takmam herhangi bir performans kaybına yol açar mı RAM olarak?

Veya bu şekilde takabilirsiniz fanları.

Dosya Ekleri

• IMG_20250527_085903.jpg
    IMG_20250527_085903.jpg
    231,3 KB · Görüntüleme: 15
Veya bu şekilde takabilirsiniz fanları.
Bu haliyle soğutma bloğunun üzerine çakışır mı? Yani resimde altta kalıyor varsa soğutma bloğu sıkıntı olmaz. Bunu gördüm vieolarda ama kaç derece fark ettirir bu stil?

Ek olarak ikili set RAM alirsaniz 2. ve 4. yuvaya takabilirsiniz. 1-2 veya 3-4 gibi kombinasyon yaparsaniz cift kanal ozelligini aktive edemezsiniz.
Burayı anlayamadım. Ama ben ram olarak da Rgb veya soğutma bloklu ramler istemiyorum sorun olmayacak büyük ihtimal. Yine de insan tedirgin oluyor.
Nitekim ihtiyacım olan; ram de anakart da çok uygun değil.

Bu haliyle soğutma bloğunun üzerine çakışır mı? Yani resimde altta kalıyor varsa soğutma bloğu sıkıntı olmaz. Bunu gördüm vieolarda ama kaç derece fark ettirir bu stil?

Burayı anlayamadım. Ama ben RAM olarak da RGB veya soğutma bloklu RAM'ler istemiyorum sorun olmayacak büyük ihtimal. Yine de insan tedirgin oluyor.
Nitekim ihtiyacım olan; RAM de anakart da çok uygun değil.

Sıcaklık değerleri için pek değişiklik olacağını düşünmüyorum ama diğer türlüde denemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı