RAM VE SSD güncellemesi

BayEgo

Megapat
Yer
İstanbul
Merhabalar, resimde 2017 Eylül'de Sinerji'den topladığım ve kullandığım sistemim var. Bir gömlek yukarı çıkarmak istiyorum. Genel kullanım amacım eğlence değil. Oynadığım oyunlar çok eski olabiliyorlar o nedenle ekran kartımı güncelleme niyetim hiç yok. Şimdilik aklımda bir SSD ve RAM almak var.
-SSD olarak https://www.hepsiburada.com/sandisk...ta-3-2-5-ssd-sdssdh3-250g-g25-p-HBV000007MM9Z almayı düşünüyorum.
-RAM için ise cl 14 tepkime süreli Corsair benzerlerine göre çok daha pahalı. İlla CL 14 modelinden mi almak lazım yoksa 70-80 lira uyguna başka RAM mi takmak uygun olur? Hatta hiç RAM'e gerek yok sadece SSD işimi görür mü? Bu ikisi için ayırabileceğim azami bütçe 800 lira.

Dosya Ekleri

• 441.png
    441.png
    12 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam RAM konusunu bilememde çok bence çok fazla bir degeri yok benim için ekran kartının RAM'i fazla olursa 2 GB RAM ile de GTA herhalde oynarsınızda SSD kesinlikle bir Samsung 860 Evo olabilir.

Toshiba niye önermediniz merakımdan soruyorum. Daha mı kötü diye düşünüyorsunuz?

Herkese teşekkürler,
M.2'ler hakkında bilgim yok. Ama SATA SSD OCZ serileri kronik problemli. Sağlık sorunları mevcut. @kocaefe88
@kocaefe88 Toshiba OCZ TR200 Series 2.5" 240GB SATA 64-layer 3D BiCS Internal Solid State Drive (SSD) THN-TR20Z2400U8 - Newegg.com

Burada benim belirttiğim modeldeki kronik sorunlara ilişkin kullanıcı yorumlarını bulabilirsiniz.

@CillianMurphy teşekkürler, toshiba ssd'yi bir daha incelemem için dikkat çektiğiniz için.

Samsung ssd almaya karar verdim, Ram için biraz daha beklemek daha uygun gibi. Sisteme SSD'ye taşıdıktan bir daha denemek istiyorum. Zannımca yeterli olacaktır.

Nedenini öğrenebilir miyim?

Forumda birkaç yerde daha görmüştüm bu SSD'yi fiyatı biraz yüksek olduğu için tercih etmedim, SanDisk fazla kötü yorumlar alırsa iki numarada toshiba var. Samsung ile aralarında 80 lira fark var ve teknik özellikleri ve güvenilirlikleri birbirine yakın diye düşünüyorum. Yanıldığım bir yer varsa elbette belirtebilirsiniz, önerilere açığım.

Eki Görüntüle 540408
Buyrun.

Vadettiği yazma değerli bazen uyuşmuyor ve çok fazla kritik problem var benim tercihim Samsung alın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı