RAM ve SSD yükseltmesinden sonra bilgisayar açılmıyor

Techh

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ekzosfer
Merhaba. Monster Abra A5 v16.4 model bilgisayarımda RAM ve SSD yükseltmesi gerçekleştirdim. Bu işlemden sonra cihazın güç tuşu ve klavyenin ışığı yanıyor olmasına rağmen ekrana görüntü gelmiyor. İşlemi yaparken batarya sökülü bir durumdaydı, bunu da ekstra olarak belirteyim. Müşteri hizmetleri yardımıyla gerçekleştirdiğim tuş kombinasyonları ile statik elektrik boşaltma işlemleri işe yaramadı. Cihazın garantisi bitmiş durumda. Cihazı teknik servise göndereceğim fakat içimde bir korku var bu durumla ilgili. Bir sıkıntı olur mu sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba. Anakartınızın modelini biliyor iseniz internetten maksimum desteklediği RAM miktarını bir kontrol etmenizi tavsiye ederim. Eskiden kaç GB RAM takılıydı ve yükseltmeden sonra kaç GB RAM takılı yazarsanız bazı tahminlerde bulunabilirim.

Öncelikle merhaba. Anakartınızın modelini biliyor iseniz internetten maksimum desteklediği RAM miktarını bir kontrol etmenizi tavsiye ederim. Eskiden kaç GB RAM takılıydı ve yükseltmeden sonra kaç GB RAM takılı yazarsanız bazı tahminlerde bulunabilirim.
Anakart Modelim: Intel HM370. Önceden cihazda 8 GB Ram vardı. Kendim de aynı model bir 8 GB Ram taktım. Normalde anakartın desteklemesi gerekiyor zira bilgisayarı alırken Monster da 2x8 yükseltme seçeneği sunuyordu.

Hocam ufak tefek bir araştırma sonucu şöyle düşünmekteyim;
- Taktığınız diğer ram'in SODIMM olmaması,
- Laptopun power gücünün yetersiz kalması,
- Ram'in DDR4-2666, LPDDR3-2133 ikisinden biri olmaması olarak düşünmekteyim.

SSD zaten bir sorun yaratmamalı. Eyer göndereceğiniz teknik servis bilindik veya güvendiğiniz bir yer ise bir baktırmanızı kesinlikle tavsiye ediyorum. Şuan için bulabildiğim maksimum ihtimaller bunlar.

Hocam ufak tefek bir araştırma sonucu şöyle düşünmekteyim;
- Taktığınız diğer ram'in SODIMM olmaması,
- Laptopun power gücünün yetersiz kalması,
- Ram'in DDR4-2666, LPDDR3-2133 ikisinden biri olmaması olarak düşünmekteyim.

SSD zaten bir sorun yaratmamalı. Eyer göndereceğiniz teknik servis bilindik veya güvendiğiniz bir yer ise bir baktırmanızı kesinlikle tavsiye ediyorum. Şuan için bulabildiğim maksimum ihtimaller bunlar.
Ram konusunda bir problem bulunmamakta. Bilgisayarı Monster aldığım dönemde 2x8 yükseltme seçeneğiyle sunuyordu zaten. Bu sebepten güç yetersizliği de olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz gibi SSD bir sorun yaratmamalı zaten. Muhtemelen Statik elektrik birikmesi sonucu böyle bir sorun yaşandı diye düşünüyorum. Cihazı zaten Yetkili servisine göndereceğim. İşlemi yaparken cihazda güç yoktu zaten bundan dolayı bileşenlerde bir sıkıntı olmaması gerekiyor fakat insan ister istemez biraz endişeleniyor açıkçası.

RAM konusunda bir problem bulunmamakta. Bilgisayarı Monster aldığım dönemde 2x8 yükseltme seçeneğiyle sunuyordu zaten. Bu sebepten güç yetersizliği de olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz gibi SSD bir sorun yaratmamalı zaten. Muhtemelen statik elektrik birikmesi sonucu böyle bir sorun yaşandı diye düşünüyorum. Cihazı zaten yetkili servisine göndereceğim. İşlemi yaparken cihazda güç yoktu zaten bundan dolayı bileşenlerde bir sıkıntı olmaması gerekiyor fakat insan ister istemez biraz endişeleniyor açıkçası.

Umarım dediğiniz gibi statik elektrik gibi basit bir sorundur ve parçalarda bir sorun çıkmaz. Dediğim gibi şu an için elimden gelenler bunlar. Ayrıca şimdiden yeni yılınızı kutlarım. İyi günler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı