Ben RAM'lerimi 3000 MHz'den 3200 MHz'ye çıkarmak istiyorum. RAM'lerin XMP desteği yok ve yanmasından korkuyorum. Yanarsa çok sıkıntı değil ama diğer birimlere zarar verir mi?
Ben overclock yapılmaz demedim ki. 3000Mhz RAM'i 3200 yapmak çok kolay olsa gerek. Voltaj yükseltmeye gerek kalmayabilir. 3200Mhz yapmaya gerek bile yok bence. Performans farkını anlayabileceğini sanmıyorum. Yanarsa çok sıkıntı dediği için öyle demiştim.
Ben RAM'lerimi 3000 MHz'den 3200 MHz'ye çıkarmak istiyorum. RAM'lerin XMP desteği yok ve yanmasından korkuyorum. Yanarsa çok sıkıntı değil ama diğer birimlere zarar verir mi?
Öncelikle oc yapmamın sebebi ryzen 5 3600x kullanmam ve bildiğiniz üzere ryzen ler ram mhzine bağlıdır. Ayrıca işlemcim en az 3200mhz istiyor. 3200e boostlarsam işlemcimin rahatlıyacağını ve azda olsa fpsin artacağını düşünüyorum.
Tamamdır. Şöyle bişey varki biraz düşündüm ve gerçekten gerekli olmadığı kanaatine vardım. Ama anakartın oc profili olup olmadığına bakacağım. Çok teşekkürler.
Tamamdır. Şöyle bişey varki biraz düşündüm ve gerçekten gerekli olmadığı kanaatine vardım. Ama anakartın oc profili olup olmadığına bakacağım. Çok teşekkürler.