RAM yükseltirken kodları aynı mı olmalı?

Deniz_Erturk

Femtopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, bilgisayarımda Corsair'in CMK16GX4M2B3200C16R kodlu RAM'leri var. Sistemimi 32 GB'a yükseltmek istiyorum, yeni RAM'ler birebir aynı kod mu olmalı sondaki "R" (kırmızı) yerine "W" (beyaz) kodlu olanı kullanabilir miyim?

Dostum ben 2 adet 4 GB RAM kullanıyordum. Sonra 2 4 GB RAM daha aldım fakat modelleri aynı olan bu iki RAM'in frekanslarının farklı olduğu ortaya çıktı, buna rağmen birkaç BIOS ayarı ile kullanmaya devam edebiliyorum. Kullandığım RAM'ler G-SKILL SNIPER DDR3 idi.

Normalde çalışması lazım. İkisi de DDR4 3200 MHz. Kullanabilirsiniz. Sadece daha performanlı çalışması için kartın sitesinden RAM'ı takma sırası vardır. Bazılarında 1 ve 3 bazılarında 1 ve 2'ye takmanız gerekiyor aynı RAM'ları. Çift kanal çalışması için onu kontrol edersiniz.
Karın sitesinden.
Buradaki arkadaş sorun yaşıyormuş. İade edme şansınız varsa alın deneyin. Dediğim gibi teorik olarak çalışması lazım.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    34,9 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleme:
Dostum öncelikle anakartın 128 GB RAM'e kadar destek sağlıyor.
16x16 2 adet 3200 MHz DDR4 RAM bulup sistemini 32 GB'a kadar yükseltebilirsin herhangi bir sorun olmaz lakin RAM modüllerin aynı olmalı unutma. ;)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı