RAM yükseltme

coniberk

Picopat
Katılım
14 Mart 2021
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, yılların araması sonucu çok güzel bir laptop buldum ama ne yazık ki 1x16 RAM'e sahip olduğunu gördüm. Acaba 16 ya o kadar para verip laptopta 32 GB gereksiz RAM olacağına mesela 4+16 ya da 8+16 gibi bir sistem yapabilir miyim? 8x2 de yapabilirim ama kalan 16 GB'lık RAM'i satma işleriyle uğraşmak istemiyorum. Kimse almayacak büyük ihtimalle.
Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler.
 
Evet dediğin miktarlarda RAM uygulaması yapabilirsin. Laptopta slot varsa yapılır. Ancak şu an için 16 GB RAM gayet yeterli olacaktır. Yükseltmek istediğinde direk 16 daha ekleyebilirsin gelecekte, önce biraz dene derim performansını bu şekilde.
 
16 GB RAM yeterlidir. AMD işlemci ise çift kanal ile daha iyi performans veriyor. AMD ise ileride yanına alabilirsiniz.
 
Dual Chanel performans kaybından daha çok RAM kapasitesine ihtiyacınız varsa 16+8 sizi uzun bir süre götürür. Kendim de kullanıyorum ve pişman değilim, o FPS gelmese de olur.
 
Dual Channel performans kaybından daha çok RAM kapasitesine ihtiyacınız varsa 16+8 sizi uzun bir süre götürür. Kendim de kullanıyorum ve pişman değilim, o FPS gelmese de olur.

Yok hocam benim olay FPS olayı. 8+16 da 8+8 gibi bir performans mı gelir yoksa daha mı kötü olur?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yok hocam benim olay FPS olayı. 8+16 da 8+8 gibi bir performans mı gelir yoksa daha mı kötü.

16+8 daha az performans verir, çünkü tam Dual Channel olmaz, Intel işlemcilerde Flex olarak çalışabilir, ama yine de Dual Channel performansı vermez. Zaten 16 üstü RAM kapasitesine anca 4K render falan alacaksanız lazım olur, 16 GB oyun oynamak için fazlasıyla yeterlidir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yok hocam benim olay fps olayı. 8+16 da 8+8 gibi bir performans mı gelir yoksa daha mı kötü
?
AMD ise aradaki fark hissedilir bir fark olacaktır, Intel işlemcilerde ise ben o kadar uçurum farklar görmedim. 8+8 çalışan her halükarda daha stabil olacaktır. Satıp 2x8 alabilirsiniz ama uğraşmak istemiyorsanız 16 eklemesi yapana kadar böyle kullanın, 16+8 dual chanel çalışmayacaktır.
Youtube'da Dual Chanel vs Single Chanel diye aratabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı