RAM yükseltmek oyun içi takılmayı azaltır mı?

sametbzkt

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarım eski ve kötü donanıma sahip. Özellikleri şöyle;
Intel Core i3 4005U 1.7 GHz işlemci.
AMD Radeon HD 8500M ekran kartı.
4 GB DDR3 1600 MHz RAM.
Laptopum Valorant gibi oyunlarda çok kasıyor. Ben fazladan RAM eklersem Valorant gibi oyunlardaki kasma azalır mı?

(İşlemci ve ekran kartı çok kötü biliyorum ama yine de sorayım dedim. Şimdiden teşekkürler.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence fark eder. Ayrıca sisteminiz Valorant için çok uygunmuş sadece belleğiniz eksikmiş bu yüzden normal. i3 4005U ile AMD Radeon HD 8500M 60 FPS veriyorsa 16 GB yapınca 160 FPS vermez.
60’tan 160’a çıkmaz zaten. 100 FPS rahat rahat alır diye tahmin ediyorum.

Bence fark eder. Ayrıca sisteminiz Valorant için çok uygunmuş sadece belleğiniz eksikmiş bu yüzden normal. i3 4005U ile AMD Radeon HD 8500M 60 FPS veriyorsa 16 GB yapınca 160 FPS vermez.

Hocam bende i5 3330 RX 550 4 GB ekran kartı ve 4+4 1333 MHz RAM vardı Valorant'ta rezil oluyordum.
RX 580 8 GB i5 3570 ve 8+8 16 GB 1600MHz geçince nefes aldım :D

Hocam bende i5 3330 RX 550 4 GB ekran kartı ve 4+4 1333 MHz RAM vardı Valorant'ta rezil oluyordum.
RX 580 8 GB i5 3570 ve 8+8 16 GB 1600MHz geçince nefes aldım :D
Evet RAM çok şey değiştirebiliyor yine de ama Valorant değil de Minecraft olsaydı RAM daha önemli olurdu.

Evet RAM çok şey değiştirebiliyor yine de ama Valorant değil de Minecraft olsaydı RAM daha önemli olurdu.

Hocam GTA 5 Online modda high ayarlarda bu sistem ortalama 70 FPS veriyor.
Ekran kartını geçenlerde aldım fanı manuel olarak MSI Afterburner'dan 60'a alınca 67 68 derecelerde geziyor.
İşlemcide macunu yeni değişti kule tipi soğutucu taktım boşta 50 55 yükte 62 derecede.
Bu değerler normal midir?
Ekran kartı fanını kendi ayarlarsa 76 dereceyi gördüğü oluyor o yüzden Gta 5 oynarken manuel olarak 60 a alıyorum.

Mineraft standart olarak 128 GB ram ile de girseniz 2 GB ile çalışıyor. El ile artırabiliyorsunuz ama oyun için zararlı oluyor.
Direkt olarak Minecraft Launcher'dan bahsetmiyorum diğer clientlerde de ayarlanabiliyor. Gayet güzel FPS artışı da sağlıyor fakat kastettiğim şey o değildi. Minecraft için ekran kartı ve RAM biraz daha önemliyken Valorant için işlemci ön planda, bundan bahsettim.

Direkt olarak Minecraft Launcher'dan bahsetmiyorum diğer clientlerde de ayarlanabiliyor. Gayet güzel FPS artışı da sağlıyor fakat kastettiğim şey o değildi. Minecraft için ekran kartı ve RAM biraz daha önemliyken Valorant için işlemci ön planda, bundan bahsettim.
Minecraft’ta 2 GB’dan fazla ram fps düşüşüne dahi sebep olabiliyor. Koskoca Mojang 32 GB rame sahip kişiye 16 Gb kapasite vermesini bilirdi herhalde hocam. Bir bildikleri var. Minecraft tamamen ama tamamen işlemci odaklı bir oyun.

Hocam GTA 5 Online modda high ayarlarda bu sistem ortalama 70 FPS veriyor.
Ekran kartını geçenlerde aldım fanı manuel olarak MSI Afterburner'dan 60'a alınca 67 68 derecelerde geziyor.
İşlemcide macunu yeni değişti kule tipi soğutucu taktım boşta 50 55 yükte 62 derecede.
Bu değerler normal midir?
Ekran kartı fanını kendi ayarlarsa 76 dereceyi gördüğü oluyor o yüzden Gta 5 oynarken manuel olarak 60 a alıyorum.
Bildiğim kadarıyla 76 derece aşırı anormal bir şey değil ve diğer çoğu kişide de GTA 5 oynarken öyle oluyor diye biliyorum. 80 üstünü geçmediği sürece bir problem yok ama yine de yeni bir konu açıp daha iyi bilen kişilere sormanızı öneririm. 76 derece olması bilgisayarda sıkıntı çıkarak bir durum değil fakat GTA 5 için biraz yüksek bir derece diye biliyorum ama GTA 5'in bilgisayarı yorduğu da söyleniyor bu yüzden çoğu kişide yüksek derecelere çıkıyormuş.

Bildiğim kadarıyla 76 derece aşırı anormal bir şey değil ve diğer çoğu kişide de GTA 5 oynarken öyle oluyor diye biliyorum. 80 üstünü geçmediği sürece bir problem yok ama yine de yeni bir konu açıp daha iyi bilen kişilere sormanızı öneririm. 76 derece olması bilgisayarda sıkıntı çıkarak bir durum değil fakat GTA 5 için biraz yüksek bir derece diye biliyorum ama GTA 5'in bilgisayarı yorduğu da söyleniyor bu yüzden çoğu kişide yüksek derecelere çıkıyormuş.

Cevap için teşekkür ederim fanı manuel olarak ayarlamak yanlış mıdır?
Manuel olarak ayarlayınca(60'a sabitliyorum) 65 72 arasında gidip geliyor ısı.
Genelde de 70 üstüne çıkmıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı